Parc de la Solana i passarel·la Groga

Categories: Espais participatius

Municipalities: Sant Andreu de la Barca

Parc de la Solana

El parc va ser construït com a protecció del casc urbà davant la pertorbació acústica i visual de la A.2. El parc disposa d'una passarel·la, coneguda com la passera groga, que connecta el nucli urbà de Sant Andreu de la Barca amb el marge esquerra del riu, passant pel damunt de l'autovia. Així mateix el parc constitueix un important punt de connexió amb el camí del marge dret del riu de manera que, des de la part baixa del parc, s'arriba fàcilment a la riera de Corbera i, des d'aquí, mitjançant un pas inferior, s'arriba a al camí principal del marge dret que arriba fins a la desembocadura del riu.

El parc aprofita molt bé l'espai definit per l'estructura en forma de pantalla acústica de l'autovia, convertint el coronament en un prolongat passeig que ofereix unes magnífiques vistes sobre el riu i, el desnivell generat pel mur de protecció, s'ha salvat amb un talús en el que s'articulen una sèrie de camins entrecreuats que connecten el passeig elevat amb el carrer Doctor Vila.

Des del parc podem accedir a la passera Groga, que connecta els dos marges del riu i permet així el seu creuament a vianants i ciclistes.

passarel·la Groga
Marker
Parc de la Solana i passarel·la Groga 08740, Sant Andreu de la Barca Parc de la Solana i passarel·la Groga
Getting there
Transports nearby...