Planta de triatge de Gavà-Viladecans

| Subject: Environmental Education

Entra en funcionament la nova passarel·la del circuit de visites i una nova activitat

Aquesta tardor ha entrat en funcionament la nova passarel·la del circuit de visites de la planta de selecció d'envasos de Gavà-Viladecans. 

Des del punt de vista pedagògic, la nova passarel·la suposa una gran millora, ja que aporta una nova visió molt més clara i propera dels processos que s'esdevenen durant el tractament dels residus municipals. La passarel·la circula entremig de cintes, garbells, cribes, separadors... dotant el recorregut d'una implicació molt més vivencial i significativa, tal i com han destacat usuaris que ja n'han fet ús.

Recursos en transformació

Aquesta, però, no és l'única novetat. Des d'aquest curs s'ofereix complementàriament a la visita l'activitat "Recursos en transformació", en la qual, a partir de dinàmiques participatives, es treballen els conceptes introduïts durant el recorregut. Els alumnes podran experimentar, mitjançant kits de manipulació, com es treballa a la planta i esbrinar el millor procés per a separar cada material.

La planta de triatge de Gavà-Viladecans tracta els envasos provinents del contenidor groc de la recollida selectiva. Mitjançant diferents tipus de maquinària, els envasos se separen segons tipus de materials, a fi de recuperar el que són reciclables, com ara els fets amb PET, PEAD, ferralla, alumini... els quals es duran a les premses per fer-ne bales.

Related documents