Formació urbanística per a tècnics de Camerun

Formació urbanística per a tècnics municipals de Camerun

Programa de formació als tècnics d'ajuntaments de les ciutats mitjanes del Camerun en la realització de Plans de Base urbanístics participatius.

Technical details
Partners:

- Àrea Metropolitana de Barcelona
- Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF)
- Environement, Recherche et Action au Cameroun (ERA-Cameroun)

Action area:
West Africa . Cameroon
Subject:
Regional and urban planning
Budget:
15.607,61 €.
Financing:
  • AMB, ESF, Ajuntament de Manresa, Ajuntament de Sant Just Desvern, ERA-Cameroun.

Status:
In progress Done

Description

El projecte ha tingut com a objectiu general potenciar el rol de les ciutats intermèdies en el model urbà amb una urbanització millor, que generi desenvolupament, partint de la base  que aquestes ciutats juguen un paper principal com a node en les xarxes urbanes i territorials, però que no disposen dels mitjans econòmics i tècnics que tenen d'altres ciutats molt més grans.

Pel que fa als  objectius específics, s'ha aconseguit, per una banda, reforçar les capacitats dels tècnics de les municipalitats del Camerun en la realització d'un "Pla base" urbà, mitjançant tècniques participatives i sensibilitzar-los sobre el dret i deures de la població en una ciutat.

Per altra banda, s'ha promogut la creació d'espais de reflexió crítica i d'intercanvi entre l'equip tècnic de les municipalitats i  els col·lectius de la societat civil un cop finalitzada la formació.