Passeig de Llorenç Serra

La remodelació del passeig té l’objectiu d’afavorir una mobilitat més sostenible, millorar l’accessibilitat i relacionar la ciutat amb el riu Besòs. La reducció dels carrils de circulació motoritzada i la secció asimètrica permeten incorporar-hi vegetació, un carril bici central i aparcament a banda i banda d’ambdues voreres.

 

Foto: Jeroen Van Mieghem
Technical details
  • Project date:
    January 2017
    Start work date:
    --
    End work date:
    --
    Work execution date:
    October 2019
    Municipality:
    Santa Coloma de Gramenet
    Area:

    12.600 m2

    Cost:
    2.037.030 €
  • Project management:
    Claudi Aguiló Riu, Eva Pagés (AMB)
    Works management:
    Jordi Larruy (AMB)
    Collaborators:
    EQUIP AMB: Carles Español, Francesc Germà, Pepe Gil, Ainhoa Martínez, Mireia Monràs, Cati Montserrat, Daniel Vázquez
    Contractor:
    Copisa
Financing

AMB

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

UE-FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)

Description

El projecte s’inicia amb el traspàs de les antigues carreteres de la Diputació als municipis per integrar-se a la trama urbana i forma part d’un marc d’actuacions d’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat. 
S’aposta per una mobilitat més sostenible, donant la màxima accessibilitat a vianants i afavorint la convivència entre els diferents fluxos de circulació.
Es proposa una remodelació integral de la secció de carrer amb una asimetria on la vorera nord, la més assolellada, és més ampla i té una doble alineació d’arbrat al portell. S’incorpora el carril bici doble central amb una mitjana amb arbres i plantes herbàcies, es redueix la circulació a un carril per sentit i es disposa una línia d’aparcament i contenidors arran d’ambdues voreres. Amb les tres alineacions d’arbrat es formalitza una nova cobertura arbòria en el passeig de connexió de la ciutat amb el riu Besós.

Where