Direct access:

Etiquetes ambientals

Aquest distintiu ambiental és una etiqueta adhesiva que identifica els vehicles més respectuosos amb el medi ambient.

Etiquetes ambientals


L'etiquetatge facilitarà l'establiment i l'entrada en funcionament de les tres zones de baixes emissions proposades per l'AMB i serà útil en episodis d'alta contaminació.

Hi ha quatre models diferents, en funció del tipus de motor, combustible i antiguitat del vehicle. Els titulars dels vehicles més antics i contaminants no rebran cap distintiu ambiental.

Quin model d'etiqueta és el meu?

Cerqueu amb la vostra matrícula l'etiqueta ambiental que correspon al vostre vehicle.

Models d'etiquetes

La col·locació de l'adhesiu és voluntària. Es recomana fer-ho a la part inferior dreta del parabrisa del vehicle per permetre'n la visibilitat. Les administracions amb competències en mobilitat i medi ambient, com és el cas de l'AMB, podran conèixer la classificació ambiental i el tipus d'etiqueta que correspon a cada vehicle.
 • Zero emissions
  Etiqueta ambiental 0 emissions
  Ciclomotors, tricicles, quadricicles i motocicletes, turismes, furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies classificats al Registre de Vehicles de la DGT com a vehicles elèctrics de bateria (BEV), vehicles elèctrics d'autonomia extensa (REEV) i vehicles elèctrics híbrids endollables (PHEV) amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres o vehicles de pila de combustible.
 • ECO
  Etiqueta ambiental ECO
  Turismes, furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies classificats al Registre de Vehicles com a vehicles híbrids endollables amb autonomia < 40 km, vehicles híbrids no endollables (HEV), vehicles propulsats per gas natural (GNC i GNL) o gas liquat del petroli (GLP). En qualsevol cas, han de complir els criteris de l'etiqueta C.
 • C
  Etiqueta ambiental C
  Turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculats a partir de gener de 2006 i dièsel a partir de 2014. Vehicles de més de 8 places i de transport de mercaderies, tant de gasolina com de dièsel, matriculats a partir de 2014. Per tant, els de gasolina han de complir la norma Euro 4,5 i 6 i els de dièsel, la norma Euro 6.
 • B
  Etiqueta ambiental B
  Turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculades a partir de gener del 2000 i de dièsel a partir de gener del 2006. Vehicles de més de 8 places i de transport de mercaderies tant de gasolina com de dièsel matriculats a partir del 2005. Per tant, els de gasolina han de complir la norma Euro 3 i els de dièsel, la norma Euro 4 i 5.

Estructura de l'etiqueta ambiental

Parts de l'etiqueta ambiental