Direct access:

AMB global search engine

Press releases highlights

 • | Theme: Pollution

  Desactivació de l'avís preventiu per episodi de contaminació atmosfèrica

  Avui, 22 de març, l'AMB ha <strong>desactivat la fase d'avís preventiu de diòxid de nitrogen</strong> del seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica.

 • L'AMB comença el llaurat de les 41 platges metropolitanes després d'un hivern ple de temporals

  El ja tradicional manteniment de la sorra guanya en complexitat degut a l'augment de tempestes, durant tot l'any, que desafien la integritat de les platges. Durant l'hivern, diversos temporals de mar han fet necessari redistribuir i anivellar la sorra, així com substituir 500 metres de passeres que han quedat destruïdes.

 • | Theme: Mobility

  Avís preventiu d'episodi de contaminació atmosfèrica

  Avui, 20 de març de 2017, l'AMB ha posat en marxa el seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica, en la seva fase d'avís preventiu de diòxid de nitrogen, un dels contaminants més nocius per a la salut de les persones i del qual se superen en algunes ocasions els límits establerts per la Unió Europea i l'OMS.

 • | Theme: Waste

  Millora la qualitat de la matèria orgànica tractada a la planta metropolitana de torrelles de Llobregat

  Aquesta planta, pionera a Catalunya, comptarà amb una millora en el sistema de tractament de residus que produirà un compost de major qualitat i reduirà possibles impactes d'olor La millora permetrà que l'AMB pugui produir compost de classe A certificat per a agricultura ecològica.

 • | Theme: Mobility

  La bicicleta reclama el seu espai a la metròpolis

  L'AMB ha reunit avui més de 100 experts de mobilitat i urbanisme en la jornada "Bicicleta i espai públic". La conferència magistral ha anat a càrrec del canadenc-danès Mikael Colville, expert en mobilitat urbana i fundador de Copennhagenize.

 • | Theme: Mobility

  L'AMB i Scutum impulsen, per als serveis municipals, l'ús de la moto elèctrica, que guanya terreny en els desplaçaments urbans

  L'empresa de scooters sostenibles cedeix a l'AMB 3 ciclomotors elèctrics per emprar-los en les flotes dels serveis municipals dels ajuntaments metropolitans El conveni s'emmarca dins de l'estratègia metropolitana d'aposta per la mobilitat neta i la reducció de la contaminació atmosfèrica de la metròpolis

 • | Theme: Mobility

  L'AMB fa evolucionar la seva app de mobilitat amb noves funcionalitats

  L'app canvia de nom: passa de ser "AMB Temps Bus" a "AMB Mobilitat" i ofereix ara una visió 360 graus de la mobilitat metropolitana Amb aquesta nova versió, s'incorpora la cerca d'itineraris a través de Google Maps, i s'introdueix el servei Bicibox, la xarxa pedalable metropolitana i el servei de missatgeria automàtica

 • | Theme: Development Cooperation

  L'AMB i els ajuntaments metropolitans, compromesos amb els drets humans de les persones refugiades

  Un nou programa metropolità busca conscienciar tota la ciutadania sobre la importància de garantir els drets humans amb una mirada local-global.<br /><br />El conflicte bèl·lic de Síria, iniciat el 2011, ja ha provocat 7,6 milions de persones desplaçades internes i 4 milions de refugiades.

 • | Theme: AMB

  Primer acord institucional per a la millora de la qualitat de l'aire de la conurbació de Barcelona

  La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i representants locals aproven els compromisos per reduir un 30% les emissions vinculades al trànsit en el termini de 15 anys. En els propers 5 anys es reduirà un 10% les emissions per assolir gradualment els nivells recomanats per l'Organització Mundial de la Salut, i s'accelerarà l'adopció de mesures locals més intensives per tal de poder assolir els nivells fixats per la Unió Europea abans de desembre de 2020. A partir de l'1 de desembre es restringirà el trànsit a furgonetes matriculades abans de l'1 d'octubre de 1994 i turismes d'abans de l'1 de gener de 1997, en situacions d'episodi ambiental a 40 municipis de l'entorn de Barcelona. A la Zona de Baixes Emissions Urbanes intrarondes aquesta mesura serà extensiva a tots els turismes i furgonetes que no han rebut l'etiqueta de la DGT. A partir de l'1 de gener del 2019 la restricció a furgonetes d'abans de l'1 d'octubre de 1994 i turismes d'abans de l'1 de gener de 1997 s'estendrà a tots els dies feiners, amb o sense episodi. La Generalitat es compromet a facilitar la flexibilitat horària del seu personal durant els episodis ambientals en hores punta.