Direct access:

Press releases highlights

 • | Theme: Energia

  Barcelona Energia, operador elèctric metropolità, arriba a la ciutadania

  S'obre el procés per fer que la comercialitzadora elèctrica pública doni servei a les primeres 20.000 llars de Barcelona i la seva àrea metropolitana a partir de l'1 de gener de 2019. La primera fase de desplegament ha permès consolidar Barcelona Energia com l'operador públic energètic més gran de tot l'Estat. La capital catalana i el territori metropolità ja no depenen de l'oligopoli. Els clients podran participar en les decisions sobre l'empresa i tindran accés directe a assessorament i acompanyament per millorar la gestió de la seva factura i buscar major estalvi i eficiència energètica. S'oferirà un servei més transparent amb informació clara sobre tarifes i gestió de les instal·lacions. La comercialitzadora d'energia elèctrica és un instrument que contribueix a la transició cap a un model energètic sostenible potenciant l'estalvi d'energia, l'autoconsum, la generació de proximitat i l'energia 100% renovable certificada

 • | Theme: Energy Poverty

  Reclamem un nou model energètic més democràtic, participat i basat en les energies renovables que garanteixi els drets energètics de la ciutadania

  Més de 400 persones han participat en el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica que ha reunit més de 100 experts en pobresa energètica, nacionals i internacionals. Conclusions del congrés: la pobresa energètica te gènere femení, cal fer més incidència política per influir en el preu de l'energia i cal que les administracions públiques apostin fort per la rehabilitació energètica. Més de 100 persones han portat les seves factures energètiques i d'aigua al Punt d'Assessorament Energètic que s'ha instal·lat durant el congrés.

 • | Theme: AMB - Institutional, Metropolis

  Primer pas per configurar un espai cultural metropolità

  Crear públics, incentivar la creació i promoure la cultura amb clau metropolitana, la de Barcelona real. Avui ho hem reivindicat a la jornada de La Dimensió Cultural de Barcelona

 • "Instem la Generalitat que obligui les empreses subministradores a complir la Llei 24/2015 i al govern central a canviar el marc normatiu"

  Front comú dels ajuntaments de Barcelona, Badalona i Sabadell, la Diputació de Barcelona, l'AMB, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, la Taula del Tercer Sector Social, l'associació Ecoserveis i l'Aliança contra la Pobresa Energètica per defensar i garantir els drets energètics a Catalunya.

 • | Theme: Mercaderies, Metropolis, E-Mobility, Mobility and Transport, Labour Mobility, Mobilitat sostenible

  L'AMB llança la primera subvenció per ajudar les empreses de distribució a adquirir vehicles no contaminants

  Aquesta subvenció metropolitana, de 60.000€, facilitarà als autònoms o empreses de distribució urbana de mercaderies adquirir vehicles de zero emissions per fer la distribució capil·lar (o d'última milla). L'AMB finançarà fins a un màxim del 50% del vehicle o fins a una quantia màxima de 15.000 € per cada projecte d'ecologística presentat. L'AMB recorda que el 20% de la mobilitat metropolitana la generen els vehicles de distribució urbana de mercaderies i aquests suposen el 40% de les emissions contaminants.

 • | Theme: Desenvolupament socioeconòmic

  El futur de la cultura metropolitana es debatrà aquest divendres al Citilab

  L'AMB organitza aquest divendres 9 de novembre una jornada per debatre la cultura des d'una òptica metropolitana, incorporant la veu de les diferents institucions i sectors interessats. La sessió estarà dividida en quatre parts diferenciades. En primer lloc, l'obertura institucional anirà a càrrec d'Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l'AMB, Jaume Collboni, vicepresident de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, i Joan Subirats, comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

 • | Theme: Desenvolupament socioeconòmic

  Les causes que agreugen la pobresa energètica i la situació actual dels drets energètics centren el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica a Barcelona

  El 8 i 9 de novembre, les Cotxeres de Sants acullen aquest congrés, organitzat pels ajuntaments de Barcelona, Badalona i Sabadell, la Diputació de Barcelona, l'AMB, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, la Taula del Tercer Sector Social, l'associació Ecoserveis i l'Aliança contra la Pobresa Energètica. El congrés és un front comú per donar resposta a aquesta emergència i garantir els drets energètics. Pretén millorar la prevenció i la gestió de la vulnerabilitat energètica i avançar en la recerca de solucions efectives, a curt i mitjà termini, reforçant les estratègies d'acció conjuntes des de l'àmbit local. El preu de l'energia, la qualitat dels habitatges i la situació socioeconòmica de les famílies són les causes que l'agreugen. Es calcula que més de 400.000 persones a Catalunya estan en situació de pobresa energètica. Com a novetat, s'instal·la un Punt d'Assessorament Energètic, obert a la ciutadania, per oferir informació i assessorament en drets energètics.

 • | Theme: Government Action

  S'aprova en fase inicial el pressupost del grup AMB per al 2019, amb un import de 1.794 milions d'euros

  El Consell Metropolità celebrat aquest dimarts 30 d'octubre ha aprovat en la seva fase inicial els pressupostos de l'AMB per al 2019. El Pressupost General de l'AMB per al 2019 inclou el propi de l'AMB, que ascendeix a 751 milions d'euros, i els estats de previsió de l'organisme autònom Institut Metropolità del Taxi, l'ens públic empresarial d'habitatge IMPSOL i les societats en què participa íntegrament o majoritària: Transports de Barcelona SA, Ferrocarril Metropolità de Barcelona SA, AMB Informació i Serveis SA, Projectes i Serveis de Mobilitat SA i Transports Metropolitans de Barcelona SL (1.403 milions d'euros), i compleix els objectius d'estabilitat pressupostària, de la regla de la despesa i el límit d'endeutament. En termes quantitatius, és el tercer pressupost del sector públic de Catalunya, darrere dels de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

 • | Theme: Mobility and Transport, Labour Mobility, Mobilitat sostenible

  Els park&ride de Sant Joan Despí i Castelldefels entre els tres més ben valorats de la regió metropolitana, segons el RACC

  Segons la classificació Estrelles RACC, aquests aparcaments d'intercanvi de l'AMB són dos dels tres únics park&ride categoritzats amb tres Estrelles RACC. El RACC també posa en valor l'app AMB P+R, amb 1.802 usuaris registrats, que permet fer ús del servei i dona a conèixer si hi ha disponibilitat de places. L'AMB va posar en funcionament al febrer, com a prova pilot, el servei P+R metropolità en aquests dos municipis per potenciar l'intercanvi modal entre el transport públic i el vehicle privat, i ara el farà extensiu a 5 municipis metropolitans més.