Complex esportiu Can Xarau

La nova coberta per a la pista esportiva de Can Xarau configura una façana més moderna i dona identitat al complex esportiu. Amb la finalitat de millorar l’ús de l’equipament, es construeix una coberta que incorpora mitges façanes i lluernes translúcides que aporten llum natural i protegeixen de la meteorologia adversa.

vista de la coberta de nit
Foto: Josep Casanova
Technical details
  • Project date:
    January 2018
    Start work date:
    --
    End work date:
    --
    Work execution date:
    May 2020
    Municipality:
    Cerdanyola del Vallès
    Area:

    1.185 m2

    Cost:
    832.403 €
  • Project management:
    Moisés Martínez-Lapeña, Carles Español (AMB)
    Miguel Àngel Sala (Masala Consultors)
    Works management:
    Moisés Martínez-Lapeña, Carles Español (AMB)
    Miguel Àngel Sala (Masala Consultors)
    Direcció d'execució: Marta Juanola (AMB)
    Collaborators:
    EQUIP AMB: Gisela Traby
    EQUIP MASALA: Jordi Cestero
    EQUIP EXTERN: Proarquitectura
    Contractor:
    Romero Polo
Financing

AMB

Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Description

L’objecte del projecte és construir una coberta per a una de les pistes poliesportives exteriors existents al recinte de Can Xarau, que té com a finalitat augmentar les hores i els dies d’ús de l’equipament i protegir-la de la meteorologia adversa. 

Tenint en compte les condicions físiques i urbanístiques de l’entorn, i com que no és viable plantejar una coberta més gran, el projecte es resol amb mitges façanes per assolir la protecció de la pista. 
Per tal de no privar la pista de la llum natural, s’han incorporat lluernes a la coberta i les dues façanes llargues s’han plantejat en policarbonat translúcid, mentre que les curtes s’han resolt amb tancament opac metàl·lic, que configura una volumetria de transició entre el parc i els volums existents, a la vegada que dona una nova façana identificativa al recinte del Complex Esportiu.

Per aconseguir una imatge unitària a tot el recinte s’ha plantejat l’interior dels tancaments opacs amb el mateix acabat de fusta que en la reforma del pavelló, cosa que atorga calidesa i qualitat a l’espai interior i en millora les condicions acústiques.

En un futur es preveu la connexió d’aquesta cobertura amb l’ampliació de l’edifici de la piscina i el gimnàs, que prolongarà el porxo i donarà aixopluc a l’espai entre la pista i els vestidors, i alhora remarcarà l’eix d’accés al complex esportiu. Un perfil en U perimetral emmarca la volumetria de la nova edificació i la condueix cap a l’accés del complex, a la vegada que l’enllaça amb la futura ampliació.

Where