Tercer Blogtrip AMB

| Subject: Parks

Blocaires descobreixen els parcs a bord d'una bicicleta elèctrica

Blocaires de descoberta
Blocaires de descoberta | AMB
En aquesta ocasió, la visita ha transcorregut per tres dels parcs històrics situats a la comarca del Baix Llobregat. Aquests parcs, que entre el segle XIX i XX van ser finques privades de la burgesia de la zona, encara conserven, gairebé intactes, jardins romàntics, grutes creades especialment per als seus antics propietaris, estanys i salts d'aigua.

La ruta va començar al parc de Can Vidalet, de la mà d'un guia caracteritzat com Salvador Salvadó, un personatge de l'època. Després de visitar l'estany, la cascada i el templet, els participants van agafar les bicicletes elèctriques proporcionades per l'AMB, i van començar a fer camí cap al següent destí.

L'AMB, com a institució que té cura tant de la mobilitat metropolitana com del medi ambient, ha posat en marxa un pla perquè la bicicleta elèctrica esdevingui un mitjà de transport estès entre els ciutadans metropolitans. Aquest tipus de vehicle és totalment sostenible, ja que implica zero emissions de gasos contaminants a l'atmosfera. A més, és totalment silenciós.

Gràcies als gairebé 300 km. de carrils bici del territori metropolità, els 13 bloggers van poder arribar amb comoditat i rapidesa a tots els punts d'interès de la ruta. A més, se'ls va fer una demostració del Bicibox, el servei d'aparcament segur per a bicicletes privades.

La següent parada va ser el parc de Torreblanca, entre els municipis de Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern. La visita va transcórrer per racons emblemàtics d'aquest parc com l'estany romàntic, el roserar, el laberint o el mercat de pagès. que l'AMB organitza cada diumenge.

El tercer parc visitat va ser el de Can Mercader, a Cornellà. Allà l'atracció principal és el palauet, una mostra del poder econòmic de la familia Mercader, i que fins avui ha conservat la decoració, el mobilitari i multitud d'objectes dels seus antics habitants.

Gràcies a aquest blogtrip, que se suma als altres dos que ja s'han fet ) descoberta del Parc Riu Llobregat en bicicleta i descoberta del litoral metropolità en Segway), els assistents van constatar que no cal marxar lluny de casa per descobrir autentiques joies naturals i històriques.

Related documents