Passatges Metropolitans 2C i 2D

| Subject: Urban Planning

Segona convocatoria d'aquest concurs d'idees urbanístiques

Passera entre Cerdanyola del Vallès i Ripollet, per sobre la C-58
Passera entre Cerdanyola del Vallès i Ripollet, per sobre la C-58
El concurs d'idees "Passatges Metropolitans" obre els emplaçaments 2C i 2D que inclou punts conflictius d'interconnexió urbana dels municipis de Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Sant Cugat Sant Cugat del Valles.

Passatges Metropolitans té com a objectiu obrir una via de difusió per a nous talents i professionals joves, donant-los la oportunitat de plantejar idees d'actuació en el territori i l'espai públic que, en un futur, puguin tenir una aplicació real. El concurs Passatges Metropolitans se centra en actuacions a una escala petita, però que millorin substancialment les opcions de mobilitat a peu i en bicicleta dels seus ciutadans.

D'aquesta manera, les bases permeten presentar projectes en sis punts molt concrets del territori metropolità que actualment presenten problemàtiques d'aquest tipus, com ara la convivència entre trànsit motoritzat i vianants, l' impacte negatiu d'alguna gran infraestructura en els municipis, etc.

En aquesta segona convocatòria incideix en espais de connexió entre municipis que han desenvolupat un paper important històricament per ser vies i eixos interurbans, generant vincles entre poblacions.

Actuació 2-C: Un passatge com a eix cívic

La proposta es focalitza en les passeres i l'eix de la carretera de l'Estació entre Cerdanyola del Vallès i Ripollet, per sobre la C-58 i el Riu Ripoll i en el seu entorn immediat. Es busca en aquesta intervenció:
  • Accessibilitat a la passera des dels nuclis urbans.
  • Accessibilitat des dels marges del riu i de recuperació d'itineraris.
  • Problemàtica ambiental pel que fa a la contaminació acústica i de l'aire en l'àmbit de la C-58.
  • Fronts urbans al riu Ripoll incidint en la relació riu-ciutat.
  • Entorn paisatgístic i recuperació dels marges fluvials: horts, vegetació, activitats associades i itineraris...
  • Altres propostes que suposin millores de l'espai i incrementin els serveis i la qualitat de vida de les persones.
Emplaçament 2C

Actuació 2-D: Un passatge com a passeig interurbà

La proposta es focalitza a l'encreuament de la carretera de Rubí amb l'AP-7, pas actualment mancat de les mínimes condicions d'accessibilitat per a vianants i en canvi contínuament utilitzat per aquests. Es vol:
  • Connectivitat urbana en el pas per sota l'AP-7, prioritzant la mobilitat tova (vianants i bicicletes).
  • Accessibilitat als diferents espais lliures, equipaments, serveis i dotacions existents i previstos al llarg de la carretera de Sant Cugat del Vallès a Rubí, des d'una visió de "passeig interurbà".
  • Valorar els entorns patrimonials i paisatgístics de l'antiga carretera de Rubí: Can Castanyer, Can Fontanals, el torrent de la Guinardera i la riera de Rubí.
  • Altres propostes que suposin millores de l'espai i incrementin els serveis i la qualitat de vida de les persones.
Emplaçament 2D

Related documents