Municipalització de l'energia

| Subject: Energy

TERSA gestionarà l'energia obtinguda del biogàs de l'abocador del Garraf

L'empresa pública TERSA s'encarregarà, a partir del gener del 2018, de gestionar l'energia produïda a l'abocador clausurat del Garraf, que es calcula en uns 24 milions de kWh/any. 

La nova comercialitzadora pública d'energia verda es responsabilitzarà de la desgasificació del dipòsit controlat de la Vall d'en Joan, així com de la producció i comercialització de l'energia elèctrica obtinguda a partir del biogàs producte dels residus de l'antic dipòsit. Aquesta mesura és un dels primers passos per recuperar el control de la gestió de l'energia produïda en totes les instal·lacions metropolitanes, que passaran, gradualment, a ser gestionades per la comercialitzadora pública. Segons el vicepresident de Medi Ambient de l'AMB i vicepresident de TERSA, Eloi Badia, "a l'AMB ens estem dotant d'eines per augmentar el lideratge públic, per independitzar-nos de l'oligopoli elèctric i desenvolupar un paper actiu en el mercat energètic".

Badia també ha destacat "la importància de recuperar la gestió pública de l'energia, perquè en un servei bàsic com aquest no poden prevaldre els interessos d'uns quants per sobre de l'interès general. De fet, és un dels sectors on la sobirania té un paper cabdal".

Per la seva banda Janet Sanz, presidenta de TERSA, ha manifestat que aquesta mesura "ens ajudarà a ser més verds i omplir la ciutat d'energies renovables; per ser més eficients, amb el màxim possible produït localment, per possibilitar l'autoconsum, per combatre la pobresa energètica, per fer partícip a la ciutadania i que aquesta hi tingui un paper actiu".

TERSA, amb molta experiència en la producció elèctrica a partir dels residus municipals, preveu uns ingressos anuals per la venda d'energia d'un milió d'euros. Amb aquesta facturació seria possible obtenir beneficis, que es destinarien a fer millores en la gestió del propi abocador. 

Related documents
Where
Marker
Dipòsit clausurat de la Vall d'en Joan