Trobada sobre econòmica i reindustrialització

| Subject: Socio-economic development

Trobada inicial de la Taula per a la reactivació econòmica i la reindustrialització metropolitana

El divendres 29 d'abril es va fer la primera reunió de la "Taula per a la reactivació econòmica i reindustrialització metropolitana" que té l'objectiu de coordinar i realitzar un treball conjunt per ajudar a posar les bases d'una economia sòlida en l'àmbit metropolità. Aquesta Taula està promoguda per l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB i compta amb la presència dels principals actors en l'àmbit econòmic del territori metropolità.

La reunió va servir per fer una anàlisi ràpida de la situació i es van compartir amb els assistents els objectius i reptes a assolir,  posant sobre la taula la necessitat de passar de la teoria a la consecució de fets i realitats per a l'activació econòmica. En aquesta trobada inicial hi van participar els departaments i àrees de desenvolupament econòmic de les principals institucions d'àmbit supramunicipal que conflueixen al territori metropolità, així com els agents socials (sindicats), organitzacions empresarials (Foment, Pimec, Cambra de Comerç, entre d'altres) i institucions públiques en el sector de l'estudi i la recerca lligats a l'economia.

Des de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB es va realitzar una proposta d'anàlisi i aprofundiment en aspectes concrets, condicionada a la participació dels municipis a partir de la posada en marxa de cinc grups de treball a redefinir, en cas de necessitat, a mesura que comencin a funcionar. Els àmbits proposats són: economia, recomanacions en matèria urbanística, infraestructures, capital humà i formació, i governança. Al llarg de les properes setmanes s'iniciaran les trobades d'aquests grups de treball.

Tots els assistents van coincidir en assenyalar la importància d'iniciar un procés com el que es proposa i en la voluntat de lideratge de l'AMB en el camp del desenvolupament econòmic, evitant les duplicitats. Així es posen en escena elements com l'aposta per les noves economies (verda, col·laborativa i solidària), la innovació, la formació, la preocupació per avançar cap a les energies renovables, la pèrdua de les condicions laborals dels treballadors i treballadores, la necessitat de millorar la inversió, el fet de realitzar una mirada diferent sobre els elements relacionats amb els sistemes productius, i les actuacions a desenvolupar.

Related documents