Eficiència energètica a l'Hospitalet de Llobregat

| Subject: Employment, Energy Poverty

Campanya per reduir del consum energètic i fomentar l'ocupabilitat

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, amb el suport de l'AMB, posarà en funcionament durant aquest mes de març una campanya d'estalvi i eficiència energètica a les llars del municipi metropolità, que ajudi a minimitzar les conseqüències del canvi climàtic.

A més, la campanya també contractarà, durant 6 mesos, 10 persones del municipi en situació de vulnerabilitat (joves, dones, aturats de llarga durada i els pertanyents a famílies amb tots els seus membres a l'atur) que seran els encarregats d'informar i sensibilitzar els ciutadans sobre la importància de reduir el consum energètic.

La campanya suposa una inversió de més de 176.000 €, dels quals l'AMB aporta prop de 142.000 €.

Fomentar l'ocupabilitat, la inclusió i la igualtat d'oportunitats

Vuit d'aquestes deu persones contractades seran tècnics auxiliars que faran les funcions d'Informadors o agents energètics i una de les persones serà personal administratiu que donarà suport a la gestió del projecte. Tots comptaran amb un coordinador, també contractat dintre d'aquest projecte, que farà la gestió d'equip pròpia de la campanya en coordinació amb les diverses àrees de l'Ajuntament implicades en la posada en funcionament del projecte.

Amb aquesta mesura s'aposta per la requalificació professional de persones amb dificultats d'accés al mercat laboral, oferint una primera experiència en el sector de l'energia i de l'atenció al client, en aquest cas concret, dins dels nous nínxols d'ocupació vinculats a l'economia verda.

També es fomenta l'estalvi i l'eficiència energètica a les llars del municipi, tot prioritzant aquelles que pateixen pobresa energètica. En aquest sentit, s'actuarà sobre el parc d'habitatges socials municipals i sobre aquelles derivacions que es proposin des de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament.

Finalment, les persones contractades podran fer consultories energètiques als veïns que ho sol·licitin i informaran i sensibilitzaran la ciutadania, tot reforçant les accions per a la defensa dels drets energètics.

Aquesta actuació es preveu dins del Pla de l'energia i canvi climàtic de Catalunya 2012-2020.

Related documents
Where
Marker
L'Hospitalet de Llobregat