Millores en les línies de bus metropolità del Barcelonès Nord

| Subject: Mobility and Transport

A partir de demà, 15 de març, l'AMB implanta un conjunt de millores en la xarxa de bus del Barcelonès Nord. En particular, les modificacions afecten Badalona, Montgat i Santa Coloma de Gramenet, en línies operades per l'empresa Tusgsal.

Fusió B30 i B31

Amb la fusió d'aquestes dues línies, es millora la cobertura i la regularitat de pas i s'augmenta la freqüència dels vehicles als extrems de la B30.

Fins ara, la línia B31 coincidia en recorregut amb la línia B30 i en reforçava el tram central, principalment al terme municipal de Badalona. A partir de demà, tots els vehicles de la línia B31 passen a formar part de la flota de vehicles de la línia B30, de manera que es millora la freqüència, que passa de 20 minuts a 12 minuts, i es millora la regularitat de pas de tota la línia en el seu conjunt.

Ampliació recorregut B2 i millora de la cobertura territorial al barri de Manresà

Al barri de Manresà (Badalona), la B2 allarga el seu recorregut per realitzar una parada addicional i augmentar la cobertura al barri. Amb aquesta prolongació, es millora també el servei en dissabtes i festius, ja que la B31 no funcionava els caps de setmana. D'aquesta manera, el barri de Manresà estarà més ben connectat amb la resta de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, tant en dies feiners com en dissabtes i festius.

Ampliació cobertura B34 i B35

Aquestes dues línies connectaran, a partir de demà, amb l'estació de Montgat Nord, i es realitzarà un canvi de parada final, de manera que es donarà cobertura a la zona nord del Pla de Montgat i es connectarà amb el centre del municipi. Igualment, l'antiga parada final de les línies B34 i B35 passa a ser coberta per la B30, que en el tram de Montgat tindrà una freqüència de pas de 12 minuts, enlloc dels 20 minuts que tenia fins ara.

Millores a la xarxa de Santa Coloma de Gramenet

També des de demà s'implantaran dues parades dobles a Santa Coloma de Gramenet, una a la Plaça de la Vila i una altra a la Rambla Fondo. A més, s'inauguraran 3 trams de carril bus en vies de la xarxa principal, per les quals circulen la majoria d'autobusos de la xarxa metropolitana que donen servei a Santa Coloma. Els trams on s'implantaran aquests carrils bus són:

• Avinguda Pallaresa (tram entre Av. Francesc Macià i C/Amèrica en sentit Badalona)
• Avinguda Santa Coloma (tram entre Passeig Llorenç Serra i Av. Can Peixauet)
• Avinguda Francesc Macià (tram entre C/Santa Anna i C/Major)

Related documents