Reunió amb el cos consular

| Subject: International Relations

L’AMB es presenta i posa en valor la feina i la gestió de l’ens metropolità

Reunió amb el Cos consular

La vicepresidenta de l’Àrea d’Internacional i Metròpolis Digital de l'AMB, Elisenda Alamany, s'ha reunit aquest dijous, 2 de novembre, amb prop d’una vintena de representants del cos consular amb seu a Barcelona. Alamany els ha explicat què és l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), quins són els seus orígens, quines són les seves competències i quina és la seva estratègia d’internacionalització.

“L'AMB respon, en un context de constant creixement de les ciutats, a la demanda innegable de la governança metropolitana, de prestació de serveis necessaris per a la ciutadania i de millora de la qualitat de les polítiques públiques municipals”, ha apuntat Alamany.

Pel que fa a les relacions exteriors, Alamany ha remarcat que “en els darrers anys, l’AMB s’ha convertit en un actor reconegut en l’escenari internacional, en especial en el marc de l’anomenat municipalisme internacional, i disposa d’una estratègia d'internacionalització a través de la qual es projecta Barcelona al món com una metròpolis pròspera, dinàmica i innovadora, que aposta per la biodiversitat, els espais verds i la relació amb el mar, així com per la qualitat de vida, la diversitat i la cohesió social”.

Per fer-ho, l’ens metropolità pren com a referència les principals agendes i debats urbans i metropolitans que tenen lloc a escala europea i internacional, com l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, la Nova Agenda Urbana, l’Acord de París i la resta de compromisos internacionals que, des de perspectives diverses, puguin incidir en les seves competències.

La vicepresidenta d’Internacional i Metròpolis Digital ha estat acompanyada pel gerent de l’AMB, Ramon Torra, que ha explicat que aquesta administració és present en la vida quotidiana dels ciutadans i ciutadanes de la metròpolis de Barcelona en múltiples aspectes, com la gestió de l’aigua, el tractament de residus o el transport públic. També ha estat present durant la trobada el director de l’Àrea d’Internacional i Metròpolis Digital de l’AMB, Oriol Illa.

Entre els assistents a la trobada hi ha hagut cònsols i representants dels consolats dels països següents: Canadà, Moldàvia, Xina, República de Corea, Suïssa, El Salvador, Argentina, Hongria, República Txeca, Suècia, Estònia, Argèlia, Brasil, Alemanya i Mèxic. Amb la major part d’aquests països, l’AMB hi col·labora o hi ha col·laborat, ja sigui a través de les xarxes internacionals de ciutats i metròpolis com a través de projectes propis de treball i cooperació tècnica. Alhora, l’AMB es manté oberta a futures col·laboracions que puguin sorgir  arran d’aquesta trobada.

L’AMB és l’únic govern netament metropolità de l’Estat espanyol (i un dels pocs d’Europa). A més, és l’aglomeració metropolitana més important de la Mediterrània occidental, on es genera la meitat del PIB de Catalunya i el 10 % del PIB d’Espanya.

Where
Marker
Seu de l'AMB