Premi per a la transformació digital

| Subject: Digital Services, Smartcity

L'AMB ha estat reconeguda per la seva trajectòria de transformació digital de l'administració pública

L'AMB ha rebut un premi pel procés de transformació digital que està implementant. El reconeixement s'ha produït durant la Conferencia ESRI 2016 trobada d'usuaris de la plataforma ARGis de l'empresa ESRI, el principal actor mundial en l'àmbit dels sistemes d'informació geogràfica (SIG). L'esdeveniment es va celebrar a Madrid el passat 26 i 27 d'octubre.

El premi és un reconeixement a la manera com l'AMB està plantejant la transformació digital de l'administració metropolitana, especialment a través de projectes digitals com la plataforma Smart AMB i la seva adaptació al sistema d'informació geogràfica (SIG) que afavoreix el desenvolupament del concepte "smart community" de l'àrea metropolitana de Barcelona, com a ciutat de ciutats smart.

Aquest procés de transformació també inclou aspectes referits a l'administració electrònica com la signatura electrònica, i plataformes de participació ciutadana com la creada en el procés de debat del PAM.


L'AMB investiga permanentment l'estat de les noves tecnologies, per aplicar als seus serveis el valor afegit que aquestes ofereixen. Així, la plataforma Smart AMB ja està en ple funcionament en competències com la gestió integral dels parcs i platges metropolitans. Ja és una realitat l'ús de sistemes que regulen a distància la quantitat d'aigua i d'energia destinades al reg i la il·luminació d'aquests espais, o l'ús, per exemple, de sensors a les papereres i contenidors, que envien una alerta als serveis de manteniment quan cal buidar-los. Actualment també s'està implementant aquesta plataforma de control i manteniment en la gestió dels quatre ecoparcs metropolitans.

Related documents
Where
Marker
IFEMA (Madrid)