Partenariat per a unes Ciutats Sostenibles

| Subject: International Relations, Sustainability

L’AMB acull la segona trobada global d’aquest programa de la Comissió Europea

Foto de grup dels participants al jardi de la seu de l'AMB

L’AMB ha acollit, del 12 al 14 de març, la segona trobada global del programa Partenariats per a unes Ciutats Sostenibles.

La vicepresidenta d’Internacional i Metròpolis Digital, Elisenda Alamany, ha estat l’encarregada de rebre els més de 140 participants provinents de 36 països d’arreu del món.

Després de la primera trobada del 2023 a Brussel·les, l'esdeveniment d'aquest any ha servit per fer balanç i mostrar els resultats dels projectes. També s’han fet recomanacions sobre la sostenibilitat i la continuïtat d'aquestes aliances, tenint en compte importants canvis recents en la política de desenvolupament de la Unió Europea, com ara la geografització de l'ajut de la UE i el llançament de l'estratègia Global Gateway.

Partenariats per a unes Ciutats Sostenibles és un programa innovador establert el 2018 i que té el suport de la UE. Pretén fomentar intercanvis bilaterals entre ens locals de la UE i d’altres països participants, fent que treballin sobre diferents reptes compartits. 

La iniciativa també vol promoure la col·laboració i les solucions innovadores en àrees com la planificació urbana, la governança, la inclusió social i la sostenibilitat ambiental, amb un enfocament concret en aspectes de resiliència i fragilitat. Cal destacar que, aquesta segona trobada, significarà el darrer any d’implementació del programa per a molts dels 57 associats.

 

La participació de l’AMB al programa

L’AMB hi ha participat a través de tres projectes.

El primer és METRORESILIENCE, que té com a objectiu enfortir la governança metropolitana a l’Àrea Metropolitana de Guadalajara (AMG) en temes de resiliència urbana i gestió de residus.

El segon és el projecte Governança Metropolitana de l’Àrea Metropolitana de Sant Salvador, que promou el desenvolupament urbà metropolità des de la governança i la gestió territorial integral, equitativa i sostenible d'acord amb l'agenda 2030.

Finalment, el tercer projecte és ASIMA TUNIS, un projecte coordinat per la xarxa MedCities, que treballa per la localització i implementació dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), per reforçar les capacitats de la ciutat de Tunis i d'altres municipis de Tunísia.
 

Related documents
Related links
Related cooperation projects
Where
Marker
Seu de l'AMB Barcelona