Via pedalable a l'antiga carretera i pont dels Passadors, fase 1

El nou carril bici forma part de la xarxa pedalable metropolitana Bicivia i esdevé una de les principals connexions metropolitanes per facilitar la circulació en bicicleta.

©Jordi Salinas
Technical details
 • Project date:
  May 2019
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  July 2022
  Municipality:
  Sant Adrià de Besòs
  Area:

  19.770,68 m2

  Cost:
  2.499.764,25€
 • Project management:
  Moisés Martínez
  Works management:
  Moisés Martínez
  Collaborators:
  EQUIP AMB: David Aguilar, Jonatan Álvarez, Jordi Bardolet, Laura Coma, Carles Español, Luisa García, Cristina Pedreira
  EQUIP EXTERN: Atenea
  Contractor:
  Hercal Diggers SL
Financing

S'emmarca dins del Conveni FEDER que la Generalitat de Catalunya i l'AMB van signar l'any 2017 per a la gestió de projectes metropolitans dins del Programa operatiu d'inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020 per a àmbits com les smart cities, la mobilitat sostenible, l'eficiència energètica o la recuperació i el foment del patrimoni natural, industrial i cultural.
Aquest conveni permetrà a l'AMB invertir una quantitat total de 72 milions d'euros, 30 dels quals estaran cofinançats pel FEDER.

Description

Aquest nou tram dona continuïtat al carril bici de la rambla Guipúscoa de Barcelona i discorre pel carrer del Tibidabo (l'antiga carretera N-II) fins a la rotonda de l'Arc, al terme municipal de Sant Adrià de Besòs, amb un traçat continu de 440m de longitud aproximadament.

Situats a banda i banda de la rambla central, ambdós carrils tenen un sentit unidireccional i una amplada de dos metres per cada direcció. Per tal de millorar la seva seguretat, els carrils s'ubiquen en una plataforma intermitja de 7cm entre la calçada i la vorera. A més, s'afegeix una nova línia d'enllumenat dual que permet il·luminar la zona de carril bici-rambla i la zona de la calçada.

Where