Platges de Sant Adrià de Besòs

La posada en funcionament de la depuradora del Besòs va representar un gir radical en l'estat de les platges de Sant Adrià, tant pel que fa a la millora de la qualitat de l'aigua, com a l'eliminació de les pudors. Actualment tant les platges com el seu entorn immediat representen una oferta d'espai públic de gran qualitat.

ATENCIÓ: Tancament provisional de la platja del Litoral

Estat de la platja

  • Flag
    Bandera: Desconegut
    Desconegut
  • Sea conditions
    Estat del mar: Desconegut
    Desconegut
  • Water quality
    Qualitat de l'aigua: Sense servei
    Sense servei
  • Jellyfish
    Desconegut
Imatge de la platja
© María José Reyes

Situada al sud de la desembocadura del riu Besòs i el seu parc Fluvial, davant del parc de la Pau i la nova central tèrmica, aquesta platja es va recuperar arran de la transformació urbana de la zona del Fòrum i es caracteritza per la seva tranquil·litat.

Lenght: 450

Area: 38.617,11m2


Equipamients
Abalisament de zona de bany Korfbal Senyalització informativa
Aparcabicicletes  Papereres  Cadires de vigilància
Bancs Passeres Xarxes de voleibol
Dutxes i rentapeus  Passeres d'accés adaptades


Serveis
Acompanyament al bany
Salvament i socorrisme

Imatge de la platja
Location
How to get there?
Transport nearby...
Related publications
Related interesting spots
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l'activitat. A més a més, hi trobarem un punt d'informació del parc i el seu entorn, un espai de joc lliure i en cada sessió s'hi duu a terme una activitat dirigida amb continguts relacionats amb el parc i la sostenibilitat.

  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Vistes panoràmiques
    Descripció:
    El Port Fòrum Sant Adrià és un port marítim de caràcter esportiu situat al Parc del Fòrum, construït amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures del 2004. Gràcies a la seva arquitectura i ubicació aconsegueix comptabilitzar diverses funcions industrials imprescindibles per al desenvolupament social del seu entorn. La placa fotovoltaica és un dels signes d'identitat del port, mentre que part del seus murs contenen la planta depuradora d'aigua del Besòs. Des del port, es visualitza la planta de valorització elèctrica de cicle combinat i les xemeneies de Sant Adrià. Just davant hi trobem la platja del Fòrum i el parc de la Pau.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès històric
    Descripció:
    L'actual central tèrmica del Besòs se situa al costat de les instal·lacions que ocupava una antiga central tèrmica de cicle convencional, construïda el 1970 i desmuntada el 2007. La nova planta de cicle combinat està formada per tres grups de 350 MW cadascun que poden ser alimentats amb gas natural o fuel. Les tres xemeneies, de 90 metres, es troben just a sobre de les calderes, també de 90 metres, i per tant assoleixen una alçada total d'uns 180 metres. Segons ha aprovat l'Ajuntament properament seran declarades bé cultural d'interès local.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès ambiental
    Descripció:
    La desembocadura del Besòs és un espai sotmès a una alta pressió humana però amb un valor ecològic molt important. És una zona estratègica per a l'avifauna durant l'època migratòria, sobretot per als passeriformes i per a tot un seguit d'espècies aquàtiques. S'hi han observat més de 200 espècies d'ocells, tant en aturades a l'indret, com en migració activa o alimentant-se al front litoral. La vegetació de ribera, les plantes dunars i els parcs urbans de l'entorn proporcionen un lloc de refugi, nidificació i aliment per a moltes espècies d'ocells i altres animals.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès ambiental
    Descripció:
    La primavera del 2014 i davant del potencial que podia tenir l'espai format per la barra de sorra, petit espai deltaic, aportada pel Besòs a la seva desembocadura, es va decidir posar en valor aquest punt. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va crear un tancat per delimitar aquesta barra de sorra i evitar que fos trepitjada i es va preservar aquesta zona per a la nidificació, el descans i l'alimentació d'aus, com el corriol petit (Charadrius dubius). Amb aquest objectiu es fa una neteja manual de residus antròpics però es mantenen els d'origen natural. Periòdicament s'hi fan activitats participatives, com plantacions populars, que a més de millorar ecològicament la desembocadura, serveixen per conscienciar la ciutadania de la importància d'aquests espais.
Related projects