Parades intermèdies al Nitbus

| Subject: Buses

Una prova pilot permet a dones i menors d'edat baixar prop del seu punt de destí

L'AMB farà una prova pilot de parades intermèdies a demanda per a dones i menors d'edat al Nitbus, els autobusos nocturns metropolitans de l'AMB.

Aquest nou servei a demanda entrarà en funcionament el dissabte 24 de febrer, de manera continuada cada dia, i permetrà a les dones i als menors de 18 anys sol·licitar en quin punt baixar dels autobusos nocturns. L'objectiu és permetre i facilitar a aquestes usuàries aproximar-se tant com sigui possible al seu punt de destinació i poder caminar el menor temps possible soles. També s'intentarà atendre les peticions d'altres persones, en funció de les possibilitats del servei.

"Seguint amb l'objectiu d'oferir un servei de qualitat i cada vegada més adaptat a les necessitats dels usuaris, posem en funcionament aquesta prova pilot per dotar de més seguretat i confiança les dones i menors que viatgen de nit en autobús", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

Aquesta primera prova pilot que l'AMB posarà en funcionament serà en dues línies de Nitbus: la línia de Nitbus N1, que connecta la Zona Franca i Mercabarna amb Trinitat Nova, travessant bona part de Barcelona i passant per plaça Catalunya, i la línia N9, que connecta Tiana i Montgat amb plaça Catalunya. Actualment, dels usuaris del servei, el 47% de clients del Nitbus són dones.

Funcionament del sistema

Cartell informatiu que anirà a l'interior dels busus

Descarregar el cartell

El sistema de funcionament requerirà avisar al conductor del lloc aproximat on es vol fer la parada encara que no sigui una parada programada en la línia nocturna. A continuació el conductor decidirà el lloc més segur per aturar-se. Es tracta d'efectuar parades intermèdies o a demanda, dins de la ruta oficial de la línia.

Per assegurar que es dugui a terme en llocs amb unes característiques mínimes de seguretat per a l'usuari, només es permetrà sortir per la porta davantera, amb el vehicle, sempre que pugui, a l'alçada de la vorera o a sobre de passos de vianants.

Tota la flota d'autobusos que presten el servei Nitbus disposa de càmeres de videovigilància, mesura que ha permès reduir notablement el nombre d'incidents registrats en matèria de seguretat, que actualment és molt baix. Fora dels vehicles, les noves marquesines que instal·la l'organisme metropolità disposen d'il·luminació nocturna. Actualment,  ja n'hi ha aproximadament 300 amb il·luminació específica, més enllà dels panells publicitaris il·luminats que també figuren a la majoria de marquesines.

Amb aquesta iniciativa, l'AMB se suma a la llista d'altres ciutats que ja han posat en marxa proves pilot similars.

Related documents