Mobilitat per accedir a les ciutats

| Subject: Sustainable Mobility

La visió metropolitana present en una jornada sobre mobilitat sostenible

Joan Maria Bigas al centre de la imatge

L'AMB va participar, el passat 31 de maig, en la jornada "Transformarse para crecer. Impulso a la movilidad sostenible en Catalunya", organitzada pel diari Expansión. L'acte, celebrat a l'Hotel 1898 de Barcelona, va acollir representants de les principals administracions públiques de Catalunya, d'empreses i altres referents del sector per abordar els reptes de la mobilitat sostenible a Catalunya.

El director de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Joan Maria Bigas, va ser un dels integrants de la primera taula rodona, centrada en com hauria de canviar la mobilitat l'accés a les ciutats.

Joan Maria Bigas va destacar que "hi ha moltes mesures per avançar cap a una mobilitat sostenible, queda camí per recórrer i cal acabar els reptes que tenim en marxa. Per exemple, cal culminar la ZBE Rondes BCN i l'electrificació del Bus Metropolità". També va apuntar a la gestió de l'aparcament, la redistribució de l'espai públic, la distribució urbana de mercaderies i la digitalització.

Aquest primer debat va ser moderat per José Orihuel, redactor en cap d'Expansión a Catalunya. Bigas va compartir escenari amb Esteve Almirall, profesor d'Operacions, Innovació i Data Sciences d'ESADE, Francesc Sibina, de la Càmera de Concessionaris d'Infraestructures, Equipaments i Serveis Públics, i Chirstian Barrientos, director general d'Abertis Mobility Services.

Aposta metropolitana per la mobilitat sostenible

Sobre la ZBE Rondes BCN, va fer un balanç positiu, malgrat les dificultats jurídiques. "És una mesura pionera aquí. A Europa ja s'aplica a més de 200 ciutats. Hem reduït al 2 % la circulació dels vehicles contaminants, i segons l'Agència Europea del Medi Ambient, la ZBE Rondes BCN ha ajudat a reduir la contaminació un 30 %", va exposar. D'altra banda, va recordar que "la Llei de canvi climàtic, ja en vigor, i el futur decret que està preparant el Miteco, donaran més cobertura legal a les zones de baixes emissions".

La visió metropolitana va estar molt present durant la jornada. Per exemple, Almirall va recordar que "la política de mobilitat ha de ser metropolitana". A la jornada també hi va participar Ricard Font, secretari general de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, i altres representants d'empreses, com BSM, Cooltra o Seat.

Related documents
Related links
Where
Marker
Hotel 1898