AMB, RCxB i AMBE, per la bicicleta

| Subject: Bicycle

Es creen sinergies de col·laboració per al foment de la bicicleta a l'àmbit urbà

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB i president de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB), Antoni Poveda, s'ha reunit avui, dijous 13 de gener del 2022, amb el secretari general de l'Asociación de Marcas y Bicicletas de España (AMBE), Jesús Freire, per trobar sinergies de col·laboració i continuar treballant en el foment de la bicicleta en l'àmbit urbà, una peça clau de la mobilitat sostenible.

Per part d'AMBE, Freire ha analitzat la situació del sector al país i ha destacat "la força que té aquesta indústria espanyola a escala europea, ja que és una de les més importants del continent". L'entitat, que compta amb 44 empreses associades, representa al 65 % de la indústria a Espanya.

Poveda ha destacat les iniciatives i activitats realitzades per l'AMB i la RCxB, així com els objectius de totes dues amb vista al futur. Ha posat com a exemple l'ajuda que l'AMB ha ofert per a la compra de bicicletes elèctriques, gràcies a una subvenció de 250 € per bicicleta: "S'han venut més de 3.000 bicis amb aquesta subvenció", ha explicat Poveda. També ha descrit les infraestructures i serveis que l'AMB està liderant per facilitar l'ús de la bici com a mitjà de transport habitual a la metròpolis de Barcelona, entre les quals ha destacat "la xarxa pedalable Bicivia, l'expansió dels aparcaments segurs Bicibox, i la implantació del nou sistema de bici metropolitana compartida, AMBici, que veurà la llum a finals d'aquest any".

Durant la reunió, també s'han posat damunt de la taula possibles accions conjuntes de cara al futur entre AMBE, AMB i RCxB, com l'organització de jornades i la participació en esdeveniments solidaris. Tot això, amb la finalitat d'impulsar la bicicleta a les zones urbanes. "Programar accions conjuntes enguany és, sens dubte, el millor camí per apostar per la bici des de les institucions i el sector privat", ha afegit Freire, que ha agraït la trobada a Poveda. 

Related documents