Exposició “Housing Standardisation”
Description
L’exposició “Housing Standardisation” recull els resultats d’un estudi de tres anys sobre l’habitatge assequible i subvencionat a Anglaterra, Xile, la Xina, els Països Baixos, Espanya i Suïssa.
L’estudi investiga l’impacte que la governança del disseny d’habitatges té sobre la qualitat de l’habitatge subvencionat, comparant les polítiques d’habitatge neoliberals d’Anglaterra i Xile amb els diferents sistemes d’Espanya, els Països Baixos, Suïssa i la Xina elaborat pel Royal College of Art i la Pontificia Universidad Católica de Chile, amb el suport d’altres institucions com l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL).
Temàtica i comissariat
L’estudi investiga l’impacte que la governança del disseny d’habitatges té sobre la qualitat de l’habitatge subvencionat, comparant les polítiques d’habitatge neoliberals d’Anglaterra i Xile amb els diferents sistemes d’Espanya, els Països Baixos, Suïssa i la Xina. S’hi examina com l’enfocament normatiu, el mercat de l’habitatge i les normes socials i culturals modelen la qualitat de l’habitatge i les expectatives i percepcions que en tenen els seus residents.
Els 136 habitatges de Can Ribes, a Gavà, i els 85 habitatges de l’edifici Pisa, a Cornellà de Llobregat, són les dues promocions de l’IMPSOL que formen part d’aquesta exposició com a casos d’estudi.
A través de maquetes, dibuixos, escanejos en 3D, vídeos i entrevistes amb residents i amb professionals de l’habitatge, l’exposició mostra el repte de definir estàndards globals d’habitatge i exemplifica com els models i la qualitat varien, fins i tot dins d’un mateix país, i revelen les limitacions per atendre les necessitats de les persones més vulnerables.
Comissaris de l’exposició
Royal College of Art del Regne Unit: Sam Jacoby, Lucia Alonso i Seyithan Özer
Pontificia Universidad Católica de Chile: Alvaro Arancibia, Consuelo Albornoz i Claudia Chavarria, de la
