L'Àrea Metropolitana de Barcelona inaugura un gual inundable per a creuar el Llobregat entre Sant Joan Despí i Sant Boi de Llobregat

| Tema: Rius

La passera connecta els dos municipis, que fins ara teníen una difícil comunicació a peu o en bicicleta.

Ahir, 15 de desembre del 2013, Antoni Poveda, Alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jaume Bosch, Alcalde de Sant Boi de Llobregat, i Ramon Torra, gerent de l'AMB, van inaugurar el gual que s'ha construït sobre el riu Llobregat i que a partir d'ara comunicarà aquests dos municipis.

Durant tot el matí el pas va estar molt concorregut pels ciutadans dels dos municipis, que després de la retirada simbòlica de les últimes tanques, van poder creuar per primera vegada a l'altre marge del riu.

El gual, situat a l'alçada del parc fluvial de Sant Boi i del pont dels Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Joan Despí, té una llargada de 50m i una amplada de 4m. La seva construcció, que ha anat a càrrec de l'AMB, ha tingut un pressupost de 570.000 euros, finançats pels dos Ajuntaments i per aportacions dels fons europeus Feder.

Abans de la construcció d'aquest pas, les úniques opcions de comunicació entre Sant Joan i Sant Boi eren l'ús del vehicle privat o del transport públic, i en ambdós casos la ruta comportava una despesa important de temps.

Actualment, caminant o en bicicleta, ja és possible anar del nucli històric d'un dels municipis fins l'altre en poca estona, per una ruta segura i passant per les ribes recuperades del riu, un dels espais naturals amb més valor del territori metropolità.

Documents relacionats