L'AMB al parc agrari

| Subject: Metropolis

L'AMB formarà part del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i oferirà suport econòmic i tècnic

La presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb diversos alcaldes, regidors i representants dels ajuntaments, institucions i organismes que formen part del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Durant la trobada, s'han plantejat els termes, mitjançant un futur conveni, de l'entrada de l'AMB al Consorci. Com a administració competent en el planejament urbanístic de la metròpoli i altres temes com la construcció d'infraestructures i la gestió del cicle integral de l'aigua, l'AMB esdevindria un actor clau en la gestió d'aquest centre productiu.

Donar més protagonisme al sòl agrícola

L'AMB, una vegada integrada en l'estructura del consorci, prestarà col·laboració tècnica i econòmica en els aspectes ambientals del Parc Agrari relacionats amb les seves competències, com ara el manteniment i millora de les instal·lacions hidràuliques, de rec i de drenatge.

Així mateix, impulsarà la promoció econòmica d'aquells productes agrícoles que es produeixen a la zona, aprofitant el potencial de la xarxa de mercats municipals del territori, per tal de potenciar el consum de proximitat.

Per últim, també està previst ampliar l'extensió de sòl agrícola, d'acord amb algunes peticions d'ajuntaments com ara el de Sant Vicenç dels Horts, que ha sol·licitat incorporar al Parc Agrari una extensió important de terrenys agrícoles del municipi, situats al marge del riu Llobregat.

El Parc Agrari del Baix Llobregat és la zona productiva agrícola més important del territori metropolità, que contribueix a la sobirania alimentària dels seus més de 3 milions d'habitants, i que juntament amb el Parc Natural de Collserola, el Delta del Llobregat constitueixen els espais naturals més importants de la metròpoli.

Aquesta extensió de sòl agrícola ha estat preservada al llarg dels anys gràcies a la resistència de pagesos, entitats ecologistes i de les administracions competents a actuacions com el Pla Delta de la dècada de 1990, i evitant, darrerament, el canvi d'usos proposat per iniciatives com "Eurovegas".

Related documents
Where
Marker
Seu del consorci