Collboni al Fòrum Empresarial del Llobregat

| Subject: Government Action, Economic Development, Housing

El president de l’AMB destaca l’esforç metropolità en inversió, mobilitat, habitatge i reindustrialització

El president de l’AMB i alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat aquest matí al Fòrum Empresarial del Llobregat, una iniciativa promoguda per l'Associació Empresarial de l'Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL), amb la implicació d'institucions, entitats i empreses emblemàtiques, que dona resposta a la vocació de lideratge i innovació d'empresaris i directius vinculats al territori.

L'acte, centrat en el desenvolupament social i econòmic del territori, l'ha presidit Santiago Ballesté, president d'AEBALL, que ha agraït al president de l’AMB i alcalde de Barcelona la seva disposició a continuar estrenyent llaços amb el teixit empresarial del Baix Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i, en general, de tota l'àrea metropolitana de Barcelona. La benvinguda ha estat a càrrec de l’alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, David Quirós.

Collboni ha destacat que la metròpolis segueix creixent, en població, PIB i llocs de treball, i que totes les grans transformacions que la gran Barcelona necessita han de ser en clau metropolitana i amb la col·laboració i confiança de tots els actors, públics i privats, per funcionar millor i aprofitar totes les oportunitats. En aquest sentit, ha destacat i reconegut la força de la noves centralitats metropolitanes. Concretament, les de l'Hospitalet, com són les zones d’Europa i Fira, que ja són una realitat, i les dues futures: la del Biopol, al voltant de l'hospital de Bellvitge, i la del nou Hospital Clínic, que es comparteix amb Esplugues i Barcelona. 

"Reivindiquem la realitat metropolitana com a realitat social, econòmica i cultural. Hem de replantejar la devolució de competències cap a les àrees metropolitanes per prestar millors serveis a la ciutadania", ha afegit Collboni.

"És un plaer tenir Collboni per parlar dels reptes que tenim com a territori per impulsar aquests reptes, donar resposta als nostres ciutadans i abordar la mobilitat, la seguretat i l'habitatge, entre d'altres. És el compromís que la gran Barcelona siguem tots i sumem, i construïm un entorn metropolità a escala social i econòmica", ha explicat Quirós.

"L'AMB és un organisme clau per a l'impuls econòmic i social de l'àrea metropolitana, i agraïm la seva visió estratègica. Hem de continuar avançant amb ambició i agilitat i treballar en un marc metropolità comú per seguir generant valor i riquesa al territori", ha exposat Ballesté.

 

Habitatge, una prioritat metropolitana

El president de l’AMB i alcalde de Barcelona ha destacat l’habitatge com a prioritat metropolitana. “Necessitem una política d’habitatge públic assequible, a escala metropolitana", ha exposat. “Aquesta setmana, el Govern ha fet un anunci molt important: 50.000 nous habitatges fins a l’any 2023. Una inversió de 4.400 milions d’euros en quatre anys. I en aquest aspecte també s'ha posicionat la Comissió Europea. Com a AMB, hem d'estar preparats. Ho hem de fer amb els ajuntaments i amb el sector privat, amb les empreses”, ha afegit.

D'altra banda, el president de l’AMB ha reconegut els pols de creixement a l’àrea metropolitana i n'ha destacat la rellevància. "Tenim infraestructures fonamentals per a la competitivitat del país, com són l'aeroport, el parc agrari del Baix Llobregat, la UAB, els campus de la UPC i el hub de les tres xemeneies al Besòs", ha explicat Collboni.

 

Impuls de l'AMB en l'àmbit econòmic i social

En l’àmbit econòmic, des de l’AMB ja estem fent molta feina”, ha destacat. Collboni ha recordat que s’està creant la Metro Biz Office, per atraure les oportunitats de noves inversions i reindustrialització que ofereix el territori, i també s’està apostant per la formació professional. En aquest àmbit, l’AMB vol crear una acceleradora metropolitana per a la FP dual, amb una primera prova pilot a la zona del delta del Baix Llobregat, amb col·laboració publicoprivada i de caràcter interterritorial. “Els agents implicats s'han de corresponsabilitzar i les empreses tenen un paper important. També s’ha d’invertir en el capital humà i el talent, i en la creació de llocs de treball”, ha exposat Collboni.

També ha destacat que el passat mes de juny l’AMB va aprovar el paquet d’inversions més important de la història de l’AMB. “423 milions d’euros al servei dels municipis. Un 22 % més que el mandat anterior”, ha explicat. El desplegament d’aquests recursos es farà a través del Pla d’inversions metropolità 2024-2028, dotat amb 378 milions euros, i el Pla social 2024-2027, amb 45 milions d’euros. "En aquest sentit, ha estat molt important l'anunci de la Generalitat de reactivar el Pla de barris, per recosir el territori. Els municipis hem de decidir quin són els barris més vulnerables", ha destacat.

El metro ha estat un dels altres protagonistes del fòrum. "Hem de fer més metro. Incrementar 12 parades de metro és fonamental per relligar l'àrea metropolitana. És el sistema de transport més eficaç i ecològic. Hem de tornar a posar l'accent en el metro, com la millor forma de comunicar la gent que viu a l'àrea metropolitana de Barcelona", ha exposat Collboni.

 

Visita a l’Hospitalet de Llobregat

Posteriorment, el president de l’AMB i alcalde de Barcelona ha fet una visita institucional a l’Ajuntament del municipi. Després de visitar el mercat de la Florida i signar el llibre d’honor de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Collboni ha parlat amb l’alcalde, David Quirós, i els grups polítics del consistori. La trobada s'ha centrat en la relació entre l’AMB i els municipis que en formen part, per traçar estratègies que ajudin a cohesionar l’àrea metropolitana.

Where
Marker
Hotel Portal Fira L'Hospitalet de Llobregat