Metròpolis Verda

Metròpolis Verda
Tema:
Metropolis, Naturaleza, Urbanismo
Tipo:
Exposición
Público:
Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
Cuándo:
Del al
Dónde:
Biblioteca del Fondo, 08922, Santa Coloma de Gramenet  (Ver)
Promotores:
AMB
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Descripción

L'exposició vol fer conèixer el valor de rius com el Llobregat o el Besòs, el sistema de parcs naturals com Collserola, el Garraf o la serralada de Marina, la xarxa de parcs metropolitans i les platges metropolitanes. També vol fer reflexionar sobre el rol dels espais oberts per a una metròpolis futura, sostenible i saludable, una metròpolis verda on es valori la natura, tot prioritzant les actuacions sostenibles i ecològiques. Es tracta d'una aposta per fer la metròpolis accessible a peu o en bicicleta i donar continuïtat als espais oberts.

Horaris

Dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15.30 a 20.30 h.
Dimecres de 10.00 a 20.30 h.
Dijous de 15.30 a 21.00 de 15.30 a 20.30
Divendres de 15.30 a 21.00 de 10.00 a 20.30
Dissabte de 10.00 a 14.00 h.

Entrada gratuïta.

Hi ha la possibilitat de realitzar una visita guiada que dura menys d'una hora, però cal reserva prèvia per tot tipus de centres educatius a través de: 

618 007 230
ecometropoli@gramenet.cat

Metròpolis Verda
Ecologia, lleure i producció

L'àrea metropolitana de Barcelona és un sistema de ciutats que volem que siguin saludables, eficients, còmodes, productives, verdes i de qualitat.

Els balcons, les cobertes, les façanes, els carrers, les places i els parcs de les nostres ciutats es poden re-naturalitzar i connectar amb els parcs metropolitans i amb els espais agrícoles i naturals que encara conservem.

Tindrem així una nova xarxa d'espais oberts interconnectada i rica en valors ecològics, possibilitats d'ús per al lleure i capacitats productives; una xarxa ambiental i social que serà una de les columnes vertebrals del territori metropolità.

El parc de Collserola es troba al centre d'un conjunt d'espais oberts que ocupen més del 50% del territori metropolità i que tenen orígens i característiques molt diferents. Alguns són testimonis de la GEOGRAFIA que encara perviu a les nostres ciutats, d'altres responen a la voluntat de mantenir i fomentar l'AGRICULTURA metropolitana i la resta poden arribar a configurar el sistema d'ESPAIS PÚBLICS de cadascuna de les 36 ciutats que integren l'àrea metropolitana.

Collserola, el Garraf, la Serralada de Marina, els Turons, el Llobregat, el Besòs, les rieres i els rierols, les platges metropolitanes, el Parc Agrari del Baix Llobregat, els camps del Vallès, els diversos parcs metropolitans, el parc urbà que tens a prop de casa, la plaça de la Vila del teu municipi, el carrer on vius i el teu balcó són alguns dels components d'una infraestructura verda metropolitana que és molt rica i variada. Necessitem definir un nou paradigma metropolità de sostenibilitat ambiental, social i econòmica on es garanteixi la biodiversitat i el manteniment dels processos ecològics, es maximitzin els serveis ecosistèmics i es regulin les pertorbacions.

Enric Batlle (Doctor arquitecte i Comissari de l'exposició)

Guia de l'exposició

Guia expo

Marker
Biblioteca del Fondo 08922, Santa Coloma de Gramenet
¿Cómo ir?
Transportes en las inmediaciones de...
Publicaciones relacionadas
  • Imatge de la publicació
    Tema:
    Urbanismo
    Tipo:
    Didáctico
    Público:
    Formació reglada
    Edición:
    Guías
    Soporte:
    Electrónico