Accesos directos:

Notas de prensa destacadas

 • | Tema: Biodiversidad, Parcs

  No hi ha constància de vespa asiàtica a la xarxa de parcs metropolitans

  Protocol de detecció de la vespa asiàtica en marxa

 • | Tema: Paisage

  S'inicia el procés d'informació pública del Pla Especial de Collserola

  A partir del 9 d'agost s'obre el termini legal d'informació pública per a la consulta i presentació d'al·legacions del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola, aprovat inicialment el passat 24 de juliol pel Consell Metropolità. Durant tres mesos, l'expedient es podrà consultar a la Secretaria de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Així mateix, el document complet del PEPNat es troba disponible a la pàgina web www.amb.cat i presencialment al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

 • | Tema: Movilidad y transporte

  Avui entra en vigor l'ampliació del topall econòmic per accedir a la targeta rosa metropolitana

  Avui dimecres, 8 d'agost del 2018, ha entrat en vigor l'ampliació del topall econòmic per accedir a la targeta rosa metropolitana, en les dues modalitats, gratuïta i de tarifa reduïda. Amb l'objectiu de que més persones amb escassos recursos econòmics es puguin beneficiar d'aquest títol social, l'AMB va modificar l'Ordenança Metropolitana que regula el Sistema de Tarifació Social del Transport. La mesura es va aprovar al Consell Metropolità del mes de maig i ara, després del temps pertinent d'exposició pública (30 dies) i de la seva publicació, entra en vigor.

 • | Tema: Biodiversidad

  S'instal·len biòtops al litoral metropolità: esculls artificials per potenciar la biodiversitat marina

  Aquest mes de juliol l'AMB ha instal·lat un total de 8 biòtops al litoral metropolità aprofitant l'abalisament anual de la costa en temporada alta. La col·locació de boies a 200 metres de la platja ha servit per introduir aquesta mena d'esculls artificials, que es submergeixen gràcies a un vaixell. Es tracta d'estructures submarines d'1 metre de diàmetre, 0,75 d'alçada i 525 kg de pes amb 3 parts diferenciades. La part de sota està formada per una base ampla que dóna estabilitat i fixa la peça de formigó, que aguanta la boia al fons sorrenc. Aquesta base ampla suporta dues semicircumferències al seu damunt: una d'elles té diferents peces de formigó col·locades horitzontalment i l'altra està formada per cavitats o forats de mides variables.

 • | Tema: AMB - Institucional

  L'AMB respecta la interlocutòria del TSJC, però discrepa del seu contingut, i defensa les competències metropolitanes i seguirà treballant per la resolució del conflicte i la defensa del sector del taxi

  L'AMB agraeix al Ministeri de Foment la bona predisposició que ha mostrat i la seva oferta de diàleg i coordinació per arribar a una convivència ordenada en el sector del taxi i les VTC L'organisme metropolità defensa les competències metropolitanes en matèria de mobilitat i transport públic urbà, i demana fórmules per respectar i reconèixer els drets dels treballadors del sector del taxi

 • | Tema: Rondas

  Actuacions de pavimentació a les rondes de Barcelona

  La campanya d'enguany de renovació de l'aglomerat actua a la Ronda Litoral (B-10), des del PK 2+800 al PK 0+000, i al Nus de la Trinitat.

 • | Tema: AMB - Institucional

  L'AMB reclama a Foment el reconeixement de les seves competències per fer efectiu el reglament metropolità de les VTC

  L'organisme metropolità també demana al Ministeri de Foment que retiri la petició de suspensió cautelar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

 • | Tema: Espacios públicos urbanos

  Obre les portes l'exposició "Paisatge de fons": commemoració dels 20 anys de la Biennal de Paisatge

  L'Exposició mostra el recorregut conjunt de l'AMB i el simposi a través de diferents actuacions a l'espai públic que han contribuït a millorar el paisatge metropolità. Es podrà visitar a l'Espai Mercè Sala fins a finals de setembre, coincidint amb la celebració del simposi

 • | Tema: Infraestructuras

  Un nou pla especial per dotar de màxima protecció la serra de Collserola

  El PEPNat (Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola) substitueix i actualitza l'anterior Pla especial del 1987. Els espais lliures s'incrementen en una superfície equiparable a més de 700 camps de futbol. El projecte s'ha treballat en comissions i ponències on han participat totes les administracions implicades: la Generalitat de Catalunya, l'AMB, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC), la Diputació de Barcelona i els 9 ajuntaments que formen part del parc.