Contaminació atmosfèrica per obres

| Tema: Contaminación, Obras

Guia de bones pràctiques per prevenir la contaminació causada per les obres públiques i privades

L'AMB ha elaborat una guia que descriu i dóna directrius per garantir la prevenció de la contaminació atmosfèrica i la millora de la qualitat de l'aire en la zona d'influència de les obres públiques impulsades per l'AMB o un municipi metropolità, així com les privades que es duguin a terme dins del territori metropolità.

Les obres de construcció públiques i privades són una font important d'emissió de contaminants amb un impacte potencial sobre la qualitat de l'aire, i poden arribar a repercutir greument sobre la salut de la població. És per això que és important definir un pla detallat i estratègic per dur a terme una bona gestió de l'obra amb la finalitat de fer disminuir al màxim possible la contaminació local durant les fases d'execució.

Per tal de facilitar les accions necessàries per evitar o reduir les possibles emissions generades a l'obra, a banda de la guia de bones pràctiques, també s'ha fet una proposta de Plec de condicions tècniques i facultatives. Aquest plec de condicions té la funció de complementar la guia i poder aplicar de manera més precisa les mesures de mitigació proposades. El document incorpora un annex que determina les mesures específiques que cal adoptar segons el nivell de risc i sensibilitat del receptor en funció de les diferents fases de l'obra.

La publicació ha estat realitzada per la Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB amb la col·laboració de tècnics dels ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Gavà, Barcelona i Terrassa, així com de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, i dels membres del Comitè científic del Consell de Municipis Metropolitans per a la Lluita contra la Contaminació Atmosfèrica.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Publicaciones relacionadas