70 habitatges públics de lloguer

| Tema: Vivienda

Comencen les obres de la segona promoció d'habitatge públic al barri de Can Ribes

Aquesta setmana comencen les obres de la segona promoció d'habitatge públic de l'IMPSOL al barri de Can Ribes. L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el gerent de l'AMB, Ramon Torra, han visitat els terrenys on, per primer cop a Gavà, l'organisme metropolità incorporarà habitatge públic de lloguer. En concret, 70 habitatges dels 136 que s'hi construiran estaran reservats a aquesta modalitat.

La promoció es troba dins del sector urbanitzable del Pla de Ponent, un projecte cabdal de desenvolupament gradual, equilibrat i sostenible de Gavà, en el lloc de creixement natural. El Pla de Ponent farà que Gavà incorpori més habitatge assequible que qualsevol altre indret de l'entorn. Del màxim de 4.896 habitatges que s'hi construiran, el 40 % seran de protecció oficial, amb una proporció creixent de lloguer assequible. A més de preservar i renaturalitzar els espais naturals, el projecte incorpora 20 equipaments i serveis integrats amb la ciutat ja existent, entre els quals el tercer centre d'assistència primària (CAP), que començarà a construir-se el 2021 amb una dotació pressupostària de 10,2 milions d'euros.

L'alcaldessa ha manifestat que la nova promoció permetrà avançar en la voluntat de posar a disposició de la ciutadania habitatge assequible. "Aquesta és una necessitat innegable, no només a la nostra ciutat sinó a l'entorn metropolità i, gràcies a aquesta col·laboració amb l'AMB, continuem donant-hi resposta de manera progressiva i equilibrada". Per la seva banda, Ramon Torra, ha afirmat que "aquesta promoció forma part del programa de promoció d'habitatge públic assequible que l'AMB fa en col·laboració amb els ajuntaments i donant-los suport amb instruments com ara l'IMPSOL". També ha destacat quatre línies estratègiques importants de la futura promoció, com la sostenibilitat, la innovació social, la qualitat arquitectònica i la naturalització.

La promoció s'emmarca en el Programa d'habitatge assequible AMB-IMPSOL 2017, que pretén fer front a la manca d'habitatge assequible disponible a l'àrea metropolitana de Barcelona amb la promoció de 785 habitatges protegits en règim de venda i lloguer.

El procés de comercialització s'obrirà el 2021. Prèviament s'aprovaran les bases amb els requisits per optar a les diferents tipologies d'habitatge protegit que inclourà la nova promoció.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Can Ribes Gavà