Setmana del Temps a Bolzano

| Tema: Usos del temps

L’AMB participa en els actes de la Capital Mundial de les Polítiques de Temps 2023

L’AMB ha participat en la Setmana del Temps Time Week 2023 Bolzano entre el 10 i 12 de maig a la població italiana de Bolzano, actual Capital Mundial de les Polítiques de Temps. Així, Bolzano ha agafat el relleu de Barcelona, que ho va ser durant l’any 2022. Durant la trobada, s’han compartit experiències amb municipis i Àrees Metropolitanes de tot Europa al voltant de les polítiques de temps.

La Capital Mundial de les Polítiques del Temps és una iniciativa cofinançada pel projecte europeu Time4All, que impulsa la Xarxa de Governs Locals i Regionals en Polítiques del Temps.

Sessions de difusió

El projecte "Time4All" forma part del programa CERV de la Comissió Europea, que premia projectes que promouen la igualtat social i els drets de la ciutadania. El projecte preveu arribar a uns 1.700 participants, concretament els joves i les dones, que són els que més pateixen els efectes de la pobresa temporal. El projecte tindrà una durada de dos anys, entre el 2023 i el 2024,
La trobada ha comptat amb la participació de representants d’institucions públiques de Bèlgica, Àustria, Itàlia, França i Alemanya, a més de diferents institucions catalanes, incloent-hi els ajuntaments de Barcelona, Lleida i Terrassa, i la representació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

En la trobada s’han celebrat diferents sessions de discussió, on s’han tractat temes com l’adaptació dels horaris a les diferents necessitats de la societat, en especial els més vulnerables; la millora de l’accés als serveis gràcies a la digitalització; l’impacte de les polítiques del temps sobre la mobilitat i la ciutat dels 15 minuts; la promoció de la participació ciutadana a través de mesures de temps; les polítiques de temps sobre l’oci nocturn per a diferents edats; els nous models de treball i les jornades laborals de quatre dies; la flexibilització de la jornada entre teletreball i presencial; i els nous reptes de les empreses davant el mercat laboral, entre altres.

També s’han reforçat els lligams amb la resta de ciutats de la Xarxa, i s’han conegut les experiències de noves ciutats com Bolonya, Innsbruck o Trento.

El següent esdeveniment presencial del projecte europeu Time4All tindrà lloc a Barcelona, el 17 d’octubre, en el marc de la Time Use Week.

Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Bolzano, Itàlia