Formació sobre urgències i emergències socials

| Tema: Políticas sociales

9 municipis metropolitans hi participen en jornades formatives

CUESB

Durant el mes d'octubre s'ha celebrat la sisena edició del curs de formació en matèria d'urgències i emergències socials adreçat als professionals de l'atenció social i dels cossos policials que treballen en municipis adherits al conveni del CUESB.

A la formació, estructurada en 4 sessions de 5 hores cadascuna, s'hi han desenvolupat continguts i qüestions com ara el servei del CUESB i del conveni amb els municipis metropolitans, el suport psicosocial en situacions d'alt impacte emocional, la intervenció en crisi, com ara els primers auxilis psicològics (PAP) i la comunicació de males notícies, i tècniques de ventilació emocional per a professionals de la intervenció social.

En aquesta edició hi han assistit professionals dels ajuntaments de Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Castellbisbal, Badalona i Pallejà.

Les principals actuacions que recull el conveni del CUESB entre l'AMB i l'IMSS són l'assessorament i l'orientació adreçada als professionals de serveis socials i policies locals, l'atenció de les urgències socials fora de l'horari normalitzat d'atenció dels serveis socials, i accions de suport a la ciutadania i als professionals tècnics en el cas de situacions d'emergència social com accidents greus, pèrdua sobtada de l'habitatge o protecció en casos de violència de gènere.

Actualment 970.000 persones residents en algun dels 22 municipis metropolitans adherits al conveni estan cobertes pel CUESB. Durant l'any 2018 es van fer 1.149 intervencions i es van atendre 863 persones. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados