Accesos directos:
 • | Tema: Movilidad y transporte

  L'AMB determina les línies de treball i les principals mesures de la mobilitat metropolitana per als propers sis anys (període 2019-2024)

  El Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU) veu la llum al VI Consell de la Mobilitat, que s'ha celebrat avui a l'AMB i es convoca amb caràcter semestral. El pla recull 102 mesures per millorar la mobilitat metropolitana i està valorat amb un cost de 1.354 milions d'euros, dels quals l'AMB n'assumirà 370 M€, més 8.922 milions d'euros en infraestructures. El PMMU preveu reduir entre un 5 i 7% de les emissions de CO2, el 30% de les emissions d'NO2 i PM, i rebaixar el 50% de la població exposada a una baixa qualitat de l'aire i un 10% de la mortalitat anual per aquestes causes. El pla també recull les actuacions que l'AMB considera prioritàries en la xarxa ferroviària i viària, necessàries per assolir el model de mobilitat sostenible.

 • | Tema: Aigua

  L'AMB anuncia una nova rebaixa en la tarifa de l'aigua, que suposarà un 9,5% acumulat en el període 2016-2020

  Durant el mandat 2015-2019, l'AMB ha aprovat rebaixes successives en la tarifa, davant de les propostes d'augment en el rebut fetes per Aigües de Barcelona. L'estalvi per a la ciutadania, quan entri en vigor la nova tarifa, està quantificat en uns 30 milions d'euros segons els càlculs de la Direcció de Serveis del Cicle Integral de l'Aigua de l'AMB.

 • | Tema: Contaminación

  Desactivació de l'episodi de contaminació atmosfèrica per partícules (PM10)

  Avui dilluns, 4 de març de 2018, l'AMB ha desactivat el seu protocol d'actuació en cas d'episodis d'alta contaminació atmosfèrica per partícules, que es va activar a causa de la situació anticiclònica, la intrusió de pols sahariana i l'increment de la mobilitat associada al MWC2019, i que remet ateses les dades enregistrades per la XVPCA i les previsions dels models de dispersió de contaminants que disposa el Departament de Territori i Sostenibilitat i la situació meteorològica prevista.

 • | Tema: Autobuses, Movilidad eléctrica, Mobilitat sostenible, Transport

  L'AMB presenta a Sant Just Desvern la nova línia exprés E30, els nous busos híbrids i elèctrics i el nou aparcament d'intercanvi

  La nova línia exprés E30 connecta aquest municipi del Baix Llobregat amb la Zona Universitària de Barcelona cada 20 minuts, passant per l'Hospital Moisès Broggi. Amb la renovació de la flota de Bus Metropolità, el 24% dels autobusos que circulen pel municipi durant el dia seran híbrids i el 33% dels autobusos que circulin durant la nit, elèctrics, i, per tant, menys contaminants i més silenciosos. El nou aparcament d'intercanvi metropolità, que entra en funcionament el 4 de març amb 65 places, se suma als que ja estan funcionant a Castelldefels i Sant Joan Despí.

 • | Tema: Urbanisme

  L'exposició "Metròpolis de Ciutats" aterra a Ca l'Alier de Barcelona

  Aquest dijous s'ha inaugurat l'exposició "Metròpolis de ciutats: repensar l'urbanisme metropolità" a Ca l'Alier de Barcelona. Es tracta d'una mostra interactiva i visual que pretén explicar al públic general de manera didàctica i pedagògica els continguts que han de quedar reflectits en el document de base del Pla director urbanístic metropolità (PDU). Aquests continguts defineixen una nova mirada de l'urbanisme metropolità i són el resultat dels debats i aportacions de més de 400 experts coordinats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 • | Tema: Residus

  Acord metropolità cap al Residu Zero: el nou paradigma de la gestió de residus municipals a la metròpolis de Barcelona

  Aquest pacte de societat, subscrit per l'AMB, l'ARC i els 36 municipis metropolitans, i aprovat inicialment pel Consell Metropolità, estableix la individualització de les recollides comercial i domèstica a tota l'AMB pel 2025, amb un sistema de pagament per generació. També planteja el progressiu abandonament del model actual d'infraestructures metropolitanes, basat en els ecoparcs, la incineració i l'abocament.

 • | Tema: Contaminación

  Avís preventiu d'episodi de contaminació atmosfèrica per partícules (PM10)

  L'AMB recorda que en casos de contaminació per partícules (PM10) no es restringeix la circulació de vehicles a la zona baixes emissions de l'àmbit Rondes de Barcelona (ZBE Rondes bCN). Aquesta mesura només s'activa en cas d'episodi de contaminació per diòxid de nitrogen (NO2).

 • | Tema: AMB - Institucional

  Aprovat inicialment el reglament metropolità que estableix les condicions d'explotació dels VTC a l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona

  El ple del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat avui inicialment, amb el vots favorables de PSC CP, ENTESA, CUP PA i Compromís i acord per Torrelles, les abstencions de PDCAT, PCPB i ERC AM i el vot desfavorable de PP i Ciutadans, el Reglament pel que s'estableixen les condicions d'explotació de les autoritzacions de transport de viatgers en vehicles de turisme amb conductor de fins a nou places (VTC), quan presten els serveis urbans a l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona.

 • | Tema: Acción de gobierno, Desarrollo económico

  Es constitueix el Consell Assessor de l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic

  Aquest dimarts s'ha constituït oficialment el Consell Assessor de l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic en un acte en què hi han assistit una vintena de persones procedents del teixit social i econòmic del territori metropolità. Es tracta d'un nou òrgan que suposa un pas més per consolidar una estratègia econòmica compartida per tot el territori metropolità conjuntament amb la societat civil, en un exemple de col·laboració publicoprivada.