• | Tema: AMB - Institucional, Movilidad y transporte, Movilidad sostenible

  L'AMB destina 26 milions d'euros per al nou Pla de mobilitat sostenible per al període 2020-2023

  El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat avui el nou Pla, centrat en inversions en infraestructures i subvencions i alineat amb l'Acord de Govern 2019-2023. L'AMB destinarà 6 milions d'euros per a subvencions dirigides a autònoms amb baixos ingressos de l'àmbit de la distribució urbana de mercaderies i amb vehicles sense etiqueta, amb l'objectiu de finançar parcialment la renovació d'aquests vehicles. L'AMB també ampliarà la xarxa d'electrolineres, per als vehicles particulars, i electrificarà cotxeres i punts de recàrrega al carrer per al servei de Bus Metropolità. L'organisme metropolità regularà en l'àmbit metropolità les zones de descàrrega urbana de mercaderies (DUM) i crearà una app per al sector de la logística. Per impulsar la bicicleta, seguirà construint infraestructura pedalable i la Bicivia, crearà nous aparcaments segurs associats al Bicibox i llançarà noves subvencions de 250 € per a la compra de bicis elèctriques.

 • | Tema: Energías renovables

  El centre de tractament de residus municipals de Gavà-Viladecans ja s'abasteix amb energia renovable

  La coberta solar fotovoltaica d'aquesta infraestructura metropolitana, instal·lada per l'AMB a través de TERSA, permet que un 25 % del consum elèctric del centre provingui de l'energia solar. La instal·lació segueix les directrius marcades pel Pla clima i energia 2030 de l'AMB, un dels objectius del qual és augmentar en un 30 % l'ús d'energies renovables.

 • | Tema: AMB - Institucional, Contaminación

  Desactivació de l'episodi de contaminació atmosfèrica per partícules (PM10)

  Avui dilluns, 27 de gener de 2020, l'AMB ha desactivat el seu protocol d'actuació en cas d'episodis d'alta contaminació atmosfèrica per partícules, que es va activar a causa de la intrusió de pols africana portada pel temporal i que remet amb les previsions de canvi meteorològic.

 • S'incrementen els nivells de contaminació per PM10 i es passa d'avís preventiu a episodi

  Avui, dissabte 25 de gener del 2019, s'han tornat a incrementar els nivells de contaminació atmosfèrica per partícules (PM10), i s'ha passat d'avís preventiu a episodi de contaminació, a causa de la mateixa intrusió de pols africana portada pel temporal, que el 23 de gener ja va provocar l'activació de la fase d'avís preventiu. En aquest sentit, activa el seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica.

 • | Tema: Contaminación

  Avís preventiu d'episodi de contaminació atmosfèrica per partícules PM10

  Avui, 23 de gener del 2019, l'AMB ha posat en marxa el seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica, en la seva fase d'avís preventiu de PM10, a causa de la intrusió de pols d'origen africà com a conseqüència del temporal "Gloria".

 • | Tema: Urbanismo

  L'Avanç del PDU metropolità culmina el procés participatiu a Barcelona ciutat

  Barcelona acull l'última etapa del procés de participació ciutadana de l'Avanç del PDU metropolità. Ho fa en dues sessions a la Nau Bostik: la primera, que ja va es va fer el passat 9 de desembre i va tenir un caràcter informatiu, i la segona, que es farà el pròxim dimecres 22 de gener i tindrà un format més propositiu. L'objectiu és donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts de l'Avanç del PDU metropolità. Els ciutadans podran debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla director urbanístic metropolità.

 • | Tema: Movilidad sostenible

  L'AMB, que coordina i gestiona la ZBE Rondes de Barcelona, fa balanç del primer dia laborable en què la mesura anticontaminació ha estat aplicada

  Segons dades de l'AMB, es disparen les consultes al web zbe.barcelona. Més de 10.000 usuaris van accedir ahir dijous al web, i la setamana passada hi va haver 45.000 usuaris. Fins ahir dijous, 5.034 usuaris amb vehicles contaminants s'havien inscrit al registre metropolità d'excepcions i autoritzacions, creat i gestionat per l'AMB. L'AMB ha presentat la sala de control de la ZBE Rondes de Barcelona. Ubicada a AMB Informació, és on van a parar totes les dades de la plataforma i les càmeres. Els darrers mesos del 2019, que han precedit a la posada en funcionament de la ZBE de manera permanent de dilluns a divendres de 7 a 20 h, han incrementat les peticions de la T-verda metropolitana, que ha passat de les 200 mensuals a les 350. Finalitza amb èxit la instal·lació de tos els senyals viaris de la ZBE, amb més d'un centenar d'indicadors entre els voltants de les rondes i els 5 municipis metropolitans que la integren, i es desplega l'atenció presencial a les OAC.

 • | Tema: Movilidad sostenible

  El transport públic atendrà prop de 170.000 desplaçaments diaris més per l'entrada en vigor permanent de la ZBE

  Els darrers dos anys, el sistema de transport públic ha millorat freqüències, ha estrenat línies, obert estacions i perllongat serveis per rebre la ZBE en millors condicions. El transport públic està preparat per assumir els desplaçaments equivalents a 137.000 trajectes en vehicle privat, dels quals 88.000 són entrades i sortides de la zona, i prop de 50.000 són interns. Aquests 137.000 trajectes equivalen a 170.000 desplaçaments unitaris. Les millores de la xarxa continuaran durant els propers mesos i hi ha accions compromeses de tots els operadors de transport fins l'any 2021.

 • | Tema: Aigua

  La xarxa metropolitana de sanejament es millorarà en els propers 5 anys amb una inversió de 186 milions d'euros

  L'AMB aprova la planificació per als propers 5 anys d'actuacions a la xarxa de sanejament, que garanteix a la població de la regió metropolitana el tractament d'aigües residuals. El finançament previst multiplica per 10 els recursos destinats en els últims 5 anys a millorar la qualitat de l'aigua depurada. Entre les actuacions prioritàries hi ha la construcció d'un nou col·lector al Morrot de Barcelona, i l'ampliació de la depuradora de Montcada i Reixac