Subvencionats 35 projectes de cooperació

| Tema: Cooperación internacional

18 són d'educació per a la ciutadania global, 12 de cooperació internacional i 5 d'ajuntaments

Aquest mes de desembre s'ha tancat la convocatòria de subvencions i suports econòmics per a cooperació internacional i educació per a la ciutadania global amb la presentació de les justificacions dels projectes d'aquest àmbit duts a terme per ajuntaments metropolitans i ONG.

En aquesta convocatòria s'han aprovat  35 projectes i l'import subvencionat ha estat de 500.000 euros. De tots aquests projectes, 18 han estat de la línia d'educació per a la ciutadania global, 12 de cooperació internacional i 5 d'ajuntaments metropolitans.

Una novetat important d'aquesta convocatòria ha estat la incorporació d'una nova línia de suport econòmic per als ajuntaments que desitgen treballar de manera coordinada amb el Servei de Cooperació Internacional de l'AMB. En aquest tipus de projectes, els ajuntaments sol·licitants i el Servei de Cooperació Internacional de l'AMB han treballat de manera coordinada en la formulació, execució i seguiment de projectes de cooperació internacional. Concretament, en aquesta convocatòria hi ha hagut 6 ajuntaments que s'han adherit a aquesta línia de subvencions. Enguany s'ha treballat en gestió de residus a El Salvador i Gàmbia i s'ha de dur a terme un projecte de refugi al Líban.

Tots aquests projectes tenen una mirada local i global a la vegada, de manera que plantegen accions tant a l'exterior com als municipis metropolitans.

Els projectes d'educació per a la ciutadania global gestionats per ONG s'han executat territorialment a 18 municipis metropolitans. Pel que fa als àmbits sectorials dels projectes presentats, es poden resumir amb aquest gràfic:  

Gràfic Projectes d'Educació per la Ciutadania Global gestionats per ONGD

Finalment, pel que fa als projectes de cooperació internacional gestionats per ONG, s'han executat territorialment de manera majoritària a la Mediterrània oriental, però també a l'Àfrica occidental i oriental i a Mesoamèrica, per donar  compliment així a les àrees prioritàries de l'AMB. Quant als àmbits sectorials, es poden resumir de la manera següent:

Gràfic Projectes de Cooperació Internacional subvencionats a ONGD

Documentos relacionados