Programa Life 2014

| Tema: AMB

Sessió tècnica per a conèixer les novetats de la propera convocatòria

Bassa de Sant Vicenç dels Horts (Life+ENSAT 2007-2013)
Bassa de Sant Vicenç dels Horts (Life+ENSAT 2007-2013)
Més de 50 persones de diverses institucions, bàsicament ajuntaments, i serveis de l'àrea metropolitana de Barcelona van participar el passat dia 8 de juliol en el workshop per a la preparació de projectes per a la convocatòria 2014-2020 del programa europeu LIFE.

Aquest programa és un instrument financer de la UE per a projectes mediambientals i de desenvolupament sostenible a tota la Unió Europea.

L'objectiu de la jornada era donar una visió informativa, però sobretot pràctica, del procediment per preparar candidatures i també, per explicar els canvis que la UE ha introduït en aquesta convocatòria.

El nou període de Life preveu algunes novetats importants tant en l'estructura del programa com en els tipus de projectes que es poden presentar, ampliant el ventall de possibilitats. Els fons disponibles pel 2014-2020 són 3.456,6 milions d'euros, que suposa un increment significatiu en relació al període anterior. El projectes podran rebre un cofinançament d'entre un 55% i un 75% segons l'àmbit de treball escollit.

El programa Life+ en el període 2007-2013 ha suposat tant pels ajuntament metropolitans com per a la pròpia AMB, una eina per accedir a fons europeus per tirar endavant projectes mediambientals. En el cas de l'AMB s'han gestionat projectes relacionats amb l'aigua i els residus.  Com ara el Life+ COR, una campanya de sensibilització sobre residus, el projecte de recerca Life+ ENSAT sobre la recarrega d'aqüífers al riu Llobregat  o el Life+ WIRE relacionat amb les aigües residuals.

Documentos relacionados