Interreg Europa escull un projecte AMB

| Tema: Cambio climático, Movilidad sostenible, Relaciones internacionales

SmartEdge detectarà oportunitats per reduir les emissions de CO2 en municipis mitjans i petits

Imatge de la notícia

El projecte de l'AMB, SmartEdge ha estat un dels 54 seleccionats entre els 234 projectes presentats a la 3a convocatòria del programa Interreg Europa.

SmartEdge és un projecte de cooperació territorial europea i consistirà en l'intercanvi d'experiències i coneixements amb diferents àrees metropolitanes i territoris sobre el paper que els municipis de les vores metropolitanes poden tenir en la transició cap a una economia baixa en carboni. La durada total del projecte és de 4,5 anys i té un pressupost de prop d'1.600.000 €, dels quals l'AMB en gestiona més de 200.000 €.

Les àrees de l'AMB que participaran al projecte seran les direccions de Serveis Ambientals i de Mobilitat Sostenible, amb el suport de l'Àrea d'Internacional i Cooperació.

Economia baixa en carboni

Aquest projecte se centrarà en les oportunitats per reduir les emissions amb efecte d'hivernacle dels municipis mitjans i petits a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquests municipis són una part integral del tei xit metropolità existent i tenen l'oportunitat de tenir un paper crucial a l'hora de facilitar la transició cap a una economia baixa en carboni, per així proporcionar solucions intel·ligents i verdes. L'objectiu general del projecte és millorar les polítiques d'economia baixa en carboni als municipis dels llindars metropolitans.

Per aconseguir-ho, aquest projecte compta amb la participació de vuit socis. El líder és l'àrea metropolitana d'Akershus-Oslo (Noruega) i els socis són l'AMB, el Ministeri d'Economia de Brandenburg (Alemanya), les àrees metropolitanes d'Estocolm (Suècia), Cracòvia (Polònia) i Ilfov (Romania), així com el Ministeri de Medi Ambient de Romania i una agència de desenvolupament i innovació de Milà (Itàlia). D'aquesta manera, el projecte serà també una oportunitat per continuar treballant amb diverses àrees metropolitanes amb qui ja col·labora l'AMB dins de l'EMA, com Akershus-Oslo, Estocolm o Cracòvia.

Els socis organitzaran una sèrie de tallers on analitzaran diversos temes i bones pràctiques per acabar construint un pla que caldrà implementar en la fase final del projecte. Als tallers també es convidaran als actors més rellevants de cada territori per contribuir als intercanvis d'experiències i bones pràctiques i es facilitarà l'aprenentatge entre els socis sobre les eines innovadores per a la planificació urbana per aconseguir una economia baixa en carboni. 

Documentos relacionados