El món el 2019

| Tema: Governanza

El CIDOB publica un document amb 10 temes que marcaran l'Agenda Global

Presentació de l'Agenda a un grup de gent assegut al voltant d'una taula de reunions

El passat 19 de febrer a la seu de l'AMB es va fer la presentació del document El Món El 2019: deu temes que marcaran l'Agenda Global per part dels investigadors del CIDOB Eduard Soler i Lecha i Agustí Fernández de Losada.

Aquest document identifica els 10 principals temes de l'Agenda Global, com el multilateralisme i la polaritat, la possibilitat d'una nova crisi econòmica, la diferència entre una economia de plataforma i l'oligopoli digital, la dicotomia entre la pèrdua de drets i llibertats davant de la priorització de la seguretat, la transformació de l'ús de la informació a l'acció política, la normalització dels conflictes i la violència, la militarització i fortificació de les fronteres, el Brexit i les seves conseqüències i, finalment, les experiències particulars de l'Iran i el Brasil.

L'Agenda Global del 2019, en termes generals, serà protagonitzada per rivalitats protagonitzades principalment pels Estats Units i la Xina, així com altres actors com Rússia i la Unió Europea, que s'involucraran de manera directa i acabaran per determinar el desenvolupament de l'agenda política internacional al llarg de l'any.

Durant la sessió, Soler i Fernàndez de Losada van oferir una visió sobre la dimensió urbana i metropolitana d'aquestes tendències i van debatre amb els representants de l'AMB al voltant d'aquestes tendències.

Aquesta presentació s'emmarca dins del conveni de col·laboració que l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el CIDOB tenen des de fa anys.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Seu de l'AMB Barcelona