Conferència anual MedCities 2018

| Tema: Relaciones internacionales

Les ciutats mediterrànies plantegen les seves prioritats a les agendes internacionals

Els passats dijous i divendres, 4 i 5 d'octubre, MedCities va celebrar, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, la conferència anual amb l'eslògan "Ciutats mediterrànies: sostenibles i equitatives per a tothom".

Una quarantena d'alcaldes i representants polítics de ciutats i àrees metropolitanes d'arreu de la Mediterrània, juntament amb representants d'organitzacions internacionals, altres administracions públiques i ONG, van abordar la necessitat d'integrar les perspectives úniques de les ciutats i els governs metropolitans a les agendes internacionals de desenvolupament urbà i el paper clau de la cooperació ciutat a ciutat a l'hora d'afrontar reptes comuns i difondre bones pràctiques.

La conferència va ser inaugurada per la presidenta de l'AMB, Ada Colau, que també va participar en una taula rodona amb els alcaldes de Montpeller, Trípoli i Tunis. Per la seva banda, el vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, Alfred Bosch, va concloure la sessió juntament amb el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel.

Assemblea General de Medcities

La trobada va servir, també, perquè MedCities celebrés, el dia 5, la seva Assemblea General, que enguany va escollir el Consell Directiu de l'associació per al període 2019-2022 que estarà format per les ciutats d'As-Salt, Al Fayhaa, Dubrovnik, Larnaka, Izmir, Marsella, Sfax, Tetuan i l'AMB. L'Assemblea General de MedCities també va formalitzar la nova presidència i va escollir l'alcalde de Tetuan, Mohamed Idaomar, com a nou president.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona Barcelona