"Think tanks" de ciutats

| Tema: Relaciones internacionales

El CIDOB i l'AMB reuneixen experts sobre quin és el paper de les ciutats en la governança mundial

Imatge de la notícia

El 15 i 16 de novembre de 2018 s'ha celebrat a Barcelona el seminari "El lloc i el paper de les ciutats en la governança mundial". El seminari, organitzat pel CIDOB i amb el suport de l'AMB, va reunir els participants de destacats laboratoris d'idees (think tanks) internacionals, internacionals com ara Brookings o Center for the Cities, que estudien ciutats.

Durant el seminari es va exposar el paper de les ciutats com a vincle central entre les agendes mundials i les realitats quotidianes de la seva implementació local. Un dels objectius principals va ser identificar quins reptes i oportunitats representa el paisatge geopolític actual per als governs de la ciutat en col·laboració amb altres actors més tradicionals en les relacions internacionals.

El primer dia es van presentar dos panels temàtics, seguits d'una taula rodona durant la qual cada participant del seminari va ser convidat a fer una presentació sobre el programa de recerca de la seva institució sobre ciutats i regions metropolitanes,

L'objectiu d'aquesta taula rodona era facilitar un espai d'intercanvi sobre projectes de recerca en curs i pròxims i potencialment explorar oportunitats per a la futura col·laboració.

Durant la segona jornada es van dur a terme visites tècniques a diferents projectes de parcs i platges metropolitans.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
CIDOB
Marker
Platja de Gavà Gavà