Suport contra les inundacions al Líban

| Tema: Cooperación internacional

L'AMB contribueix a la reconstrucció i prevenció d'inundacions al nord del Líban

Imatge de la notícia

Una delegació tècnica de l'AMB va visitar a finals d'abril el Líban per conèixer de primera mà els avenços en el projecte de prevenció d'inundacions al municipi de Haql el Azimeh. La intervenció, duta a terme amb la Creu Roja libanesa i l'ajuntament local, té com a objectiu mitigar la incidència i l'impacte de les inundacions provocades per les fortes pluges, per així minimitzar els efectes en les persones, els béns i els mitjans de vida.

Haql el Azimeh és un municipi del districte de Dennieh (regió de Trípoli, nord del Líban) de prop de 2.000 habitants, on el 70% de la població té l'agricultura com a principal mitjà de subsistència, incloent-hi les 300 persones refugiades sirianes que hi viuen o treballen. La passada tardor, aquesta localitat va patir unes greus inundacions que van provocar quantiosos danys en habitatges i infraestructures i van destruir la meitat dels cultius. A més, les inundacions van ser agreujades pel col·lapse de tres dics que canalitzaven els cursos d'aigua, i que al seu torn va provocar el desplaçament d'un gran volum de roques i altres sediments, posant en perill les diferents poblacions situades aigües avall.

Reconstrucció ara i prevenció de futures inundacions

Aquesta intervenció impulsada per l'AMB inclou la construcció de dics per contenir les crescudes sobtades i la reconstrucció d'un sistema de canals per drenar l'aigua i utilitzar-la per al reg. Així mateix, s'enforteixen les capacitats de la població per afrontar inundacions i situacions de desastre. A banda de l'impacte directe en el mateix municipi, l'acció també contribueix a protegir els 3.000 habitants de quatre poblacions situades riu avall.

La intervenció té com a principal objectiu la prevenció d'inundacions, però alhora contribueix a incrementar la disponibilitat d'aigua de reg per als cultius i millora els mitjans de vida de la població.

Aquest és el novè projecte de cooperació de l'AMB al Líban des que el 2015 la institució va assumir el compromís de donar suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Actualment, el Líban és el país al món que acull més persones refugiades en relació amb la seva població: hi ha 944.613 persones sirianes refugiades (ACNUR, març 2019) per una població total de prop de 6 milions d'habitants.

Documentos relacionados