Mediterranean Dialogues

| Tema: Relaciones internacionales

Primera conferència sobre finançament i gestió del sector de l'aigua

Imatge general de la conferència

El 5 de desembre MedCities va participar a Roma a la primera conferència de la Unió per la Mediterrània (UpM) sobre finançament i inversió de projectes d'aigua a la Mediterrània. La conferència forma part de l'agenda de la UpM relacionada amb el desplegament de l'estratègia financera de l'aigua.

En els darrers anys, la Unió per la Mediterrània ha rellançat l'agenda política sobre l'aigua a la regió. Fins a dia d'avui, s'han obtingut resultats satisfactoris com l'aprovació de les estratègies esmentades. Ara s'inicia la fase d'operativització d'aquests documents, que té l'objectiu de concretar en projectes tangibles l'exercici de planificació dut a terme. La conferència buscava generar vincles entre el sector privat i l'administració pública, principalment entre els ministeris dels estats de la ribera de la Mediterrània. Entre els principals reptes identificats, va destacar la necessitat de comprendre la política de l'aigua com a servei integral, més enllà de la visió reduïda de la política d'infraestructures per proveir-la o per depurar-la. Aquesta necessitat, fins ara poc resolta, especialment en els estats de la ribera del sud, té com a resultat la manca d'adequació de les infraestructures construïdes envers el servei d'abastament i sanejament d'aigua.

MedCities participa activament en tot aquest procés com a membre del grup d'experts d'aigua de la UpM i hi aporta la veu de les autoritats locals de la regió.

L'endemà, MedCities va participar al Global Water Partnership – MED, la reunió anual de la Junta, de la qual forma part. Es tracta d'una organització que agrupa diferents tipus d'actors vinculats al sector de l'aigua i que treballa en la implementació de projectes d'aigua a la regió i la promoció del diàleg polític i l'intercanvi tècnic en matèria d'aigua.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Hotel Parco dei Principi, Roma