Medcities inicia contactes amb representants de Líbia

| Tema: Relaciones internacionales

Les reunions s'han celebrat durant l'Assemblea General de l'ARLEM a Malta.

El president de MedCities, Mohamed Idaomar, i el secretari general de la xarxa de ciutats mediterrànies han participat en l'Assemblea General de l'ARLEM (Assemblea Regional i Local Euromediterrània), que s'ha celebrat a Malta a finals de febrer.

Medcities, que recentment ha signat un conveni amb l'AMB a través del qual es constituïa en associació per al desenvolupament urbà de la Mediterrània, ha mantingut una reunió de treball amb els alcaldes de les ciutats de Trípoli, Zirte i representants polítics de Gharyan, Sirte, Bengasi i Toubruk.

Els representants libis han conegut l'activitat de la xarxa i han apuntat els àmbits en els quals requeririen suport, com són la gestió d'aigües i la de residus, en què l'AMB té una sòlida experiència.

Medcities també ha intervingut en la sessió del Bureau del Comitè de les Regions, on ha presentat el projecte de formació i capacitació en polítiques urbanes que s'està treballant amb l'ARLEM i la Unió per la Mediterrània.

Durant aquesta trobada s'ha celebrat una conferència sobre la crisi de refugiats i les polítiques locals i regionals al voltant de la recepció de migrants. L'Assemblea de l'ARLEM ha aprovat també el programa de treball per al 2017 i dos informes sobre la dimensió local i regional de la cooperació transfronterera a la Mediterrània (ENPI CBC Med) i sobre l'energia i el canvi climàtic.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados