EMA 2019

| Tema: Metropolis, Relaciones internacionales

Les autoritats metropolitanes europees debaten sobre les polítiques socials i d'habitatge a Lió

Foto de grup dels participants

Els dies 4 i 5 de juny ha tingut lloc la 5a edició del fòrum European Metropolitan Authorities (EMA) a Grand Lyon, que impulsa l'AMB, per debatre sobre els grans reptes i polítiques socials de les àrees metropolitanes. En total hi han participat 35 grans ciutats i metròpolis de 20 països europeus.

La jornada s'ha centrat a debatre, intercanviar experiències i cooperar per assolir solucions comunes als principals reptes socials metropolitans i aconseguir el reconeixement de les àrees metropolitanes com a actors clau de la Unió Europea que participen en el disseny, la definició i la implementació de les polítiques socials europees.

La inauguració va anar a càrrec del president de l'àrea metropolitana de Lió, David Kimelfeld; la vicepresidenta de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, Maite Aymerich, i també de representants de la Comissió Europea i el Comitè de les Regions per parlar de com s'implementen les polítiques socials a través del Pilar Europeu dels Drets Socials en àmbit local.

Durant els debats es va tractar sobre les polítiques socials d'una manera integral i es va destacar la gestió que fan les àrees metropolitanes de l'espai públic, l'habitatge o la mobilitat i el transport.

El gerent de l'AMB, Ramon Torra, va intervenir en una taula rodona sobre planejament urbà i el seu impacte amb les polítiques socials.

Habitatge social

La trobada de l'EMA es va fer en paral·lel al Festival Internacional d'Habitatge Social que es va celebrar durant aquella setmana a Lió.

La reunió de l'EMA va concloure amb la signatura de la Declaració de Lió, en què els signants sol·liciten potenciar el rol de les àrees metropolitanes com a actors de canvi en les polítiques socials europees.

La propera reunió de la xarxa EMA s'organitzarà a Porto l'octubre de 2020.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Lió Hôtel de Métropole