Unes platges notables

| Tema: Playas

Els usuaris han donat una puntuació global de 7,8 sobre 10 a les platges

L'AMB ha presentat l'enquesta biennal que certifica el nivell d'afluència que han tingut les platges dels 8 municipis costaners metropolitans, així com la satisfacció dels usuaris pel que fa a aquests espais, des de la facilitat d'accés fins a les instal·lacions.

Durant la temporada d'estiu 2016, les platges metropolitanes han rebut 10.429.307 visitants, 1.873.374 persones més que l'any 2014, data de l'última enquesta; això suposa un 22% més d'usuaris.

Els usuaris han donat una puntuació global de 7,8 sobre 10 a les platges, de nou un rècord absolut, i un important increment des del 2014, en què la nota va ser de 7,2. A més, l'índex de satisfacció també ha crescut i se situa en el 110%; és a dir, els usuaris van a la platja amb bones expectatives (7,1), però quan se'ls consulta un cop ja hi són, la nota és encara més alta (7,8), superant així les seves suposicions inicials.

Elements destacables:

  • L'accés a la platja és l'ítem més ben valorat, amb un 8,3. L'AMB treballa de manera continuada, en la millora del transport públic i la xarxa pedable.
  • La qualitat de l'entorn i del paisatge també ha estat una de les variables més ben valorades amb una nota de 7,9. Destaca, per exemple, el projecte endegat per recuperar els ecosistemes de les dunes a les platges.
  • Els lavabos continuen situant-se a la part baixa del rànquing, però per primera vegada aproven amb un 5,5.
  • Altres aspectes que han augmentat la seva nota han estat, la seguretat (7,1), i la neteja de l'aigua (6,9) i els jocs infantils i esportius (6,5).
En tots els casos, aquestes valoracions es refereixen al conjunt de platges metropolitanes exceptuant les de la ciutat de Barcelona, mentre que les dades d'afluència sí que compten aquest municipi.

L'estudi d'ocupació i satisfacció dels usuaris de platges s'ha presentat en una reunió amb més de 50 representants dels ajuntaments metropolitans, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Govern Central i altres institucions, organismes i empreses.

Documentos relacionados
Publicaciones relacionadas
  • Enquestes platges 2016
    Tema:
    Playas
    Tipo:
    Informativo
    Público:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edición:
    Anuarios y memorias
    Soporte:
    Electrónico