Biennal d'arquitectura i urbanisme de Seül

| Tema: Espacios públicos urbanos, Relaciones internacionales

L'àrea metropolitana presenta sis equipaments híbrids a la mostra "Mixed Use, Mixed Time, Mixed People"

L'AMB i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) presenten, en la 1a Biennal d'Arquitectura i Urbanisme de Seül (Corea del Sud), la mostra "Mixed Use, Mixed Time, Mixed People" dins del bloc d'exposicions "Imminent Commons" d'aquesta biennal que se celebra fins el 5 de novembre de 2017 i que acull 50 ciutats i metròpolis del món.

"Mixed Use, Mixed Time, Mixed People" incideix en el potencial del model d'equipaments públics híbrids i els identifica com espais de proximitat situats en barris i municipis on convergeixen múltiples equipaments amb diverses funcions (mercats, biblioteques, escoles bressol, centres cívics, etc.) i activitats quotidianes i que actuen de pol d'atracció i trobada entre persones de diferents edats, i esdevenen així llocs clau per a la interacció dels ciutadans dins la metròpolis.


L'exposició mostra els sis espais amb material gràfic i una sèrie de vídeos innovadors, fets pel fotògraf d'arquitectura i realitzador audiovisual Adrià Goula, que tenen l'objectiu de plasmar la diversitat funcional de cadascun dels equipaments escollits per a la mostra de Seül.


Espais seleccionats de l'AMB

Els espais de l'àrea metropolitana de Barcelona seleccionats per a la mostra són sis equipaments públics híbrids. De la ciutat de Barcelona es presenta l'Illa Fort Pienc de l'Eixample i l'equipament de Sant Martí Alchemika. De la resta de l'àrea metropolitana, s'hi inclou l'Arxiu Comarcal i Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat, la Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, la Biblioteca Ginesta de Begues i l'Edifici Fondo de Santa Coloma de Gramenet.

Intercanvi d'experiències

Durant l'estada a la Biennal, representants de l'AMB han aprofitat per reunir-se amb representants del govern metropolità de Seül, per tal d'intercanviar experiències i bones pràctiques entre les dues institucions.

Proyectos relacionados
Dónde
Marker
Dongdaemun Design Plaza, Seül