Línia AMB Exprés E79

| Tema: Autobuses

Connexió ràpida entre Sant Joan Despí i l'avinguda Diagonal de Barcelona

L'AMB ha posat en funcionament la línia AMB Exprés E79, que connecta de manera ràpida i més directa el centre de Sant Joan Despí amb l'avinguda Diagonal de Barcelona, a través de l'autopista B-23.

La línia, que funciona de dilluns a divendres feiners, tindrà una freqüència de pas de 15 minuts. Exactament, comença el recorregut a la confluència del carrer Major amb l'avinguda Barcelona de Sant Joan Despí i arriba fins a l'àrea comercial de l'Illa, a l'avinguda Diagonal. 

Gràcies a la combinació de la línia L79 i la nova E79, els usuaris de Bus Metropolità disposaran d'un bus cada cinc minuts en hores de màxima afluència, en els trams on coincideixin ambdues línies. A banda, la nova línia E79 facilitarà l'intercanvi modal amb altres transports públics.

Sant Joan Despí disposa actualment de 16 línies de Bus Metropolità (14 de diürnes i 2 de nocturnes), a banda de quatre parades de tramvia i l'estació de Rodalies de Renfe. En aquesta darrera, recentment l'AMB i l'Ajuntament de Sant Joan Despí han posat en servei un aparcament d'intercanvi (Park&Ride) que permet estacionar gratuïtament el cotxe quan s'agafa el tren.

La inauguració de la línia va anar a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, que va destacar que, per lluitar contra l'ús del vehicle privat i l'agreujament de la contaminació atmosfèrica que implica "seguim millorant l'oferta de transport públic amb millores de línies i nous serveis, com és el cas de la línia E79. Això permetrà que més ciutadans apostin per un canvi d'hàbits i per una mobilitat més neta".

La E79 és una de les primeres línies exprés que es posa en marxa de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions composada dels serveis AMB Exprés i AMB Metrobús.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Carrer Major Sant Joan Despí