Comercialització pública d'energia

| Tema: Energia

Experts europeus i estatals parlen sobre el foment de noves comercialitzadores públiques

El passat 3 de maig, l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona van organitzar la jornada Comercialització Pública de l'Energia: Experiències Europees i Implicació de la Siutadania que va reunir a l'espai Francesca Bonnemaison de Barcelona experts europeus i estatals per fomentar l'interès per posar en funcionament noves comercialitzadores públiques.

La jornada va servir per presentar una nova comercialitzadora pública d'energia elèctrica, Barcelona Energia, que començarà a operar per a la ciutat de Barcelona el proper mes de juliol. L'ampliació a l'àmbit metropolità està actualment en estudi.

La nova iniciativa va ser presentada en aquestes jornades pel vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia que va indicar que "la nova comercialitzadora té l'objectiu de posar en valor el paper fonamental de les ciutats en la transició energètica. Així, hem creat una empresa 100% pública i que proporcionarà energia verda i de proximitat, alhora que oferirà serveis i la millor tarifa a cada ciutadà. No tindrem cap problema a proposar una reducció de la potència contractada o mesures personalitzades d'estalvi i eficiència, perquè el nostre fi no serà mai buscar el benefici econòmic, sinó el benestar i l'empoderament de la ciutadania".

A més de la presentació de Barcelona Energia, la jornada va permetre conèixer experiències europees i estatals on l'element clau és el lideratge de la iniciativa local en la gestió pública de l'energia.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Espai Francesca Bonnemaison Barcelona