L'alimentació metropolitana

| Tema: Desarrollo socioeconómico, Metropolis

Un informe aprofundeix en el sistema agroalimentari de l'àrea metropolitana

"La dimensió econòmica del sistema alimentari a l'àrea metropolitana de Barcelona" és un estudi que aprofundeix, des d'una visió global, en les característiques del sistema agroalimentari metropolità. L'estudi ha estat encarregat a l'Institut Cerdà per l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB. Es tracta del primer estudi d'aquest tipus que es realitza a l'àrea metropolitana.

L'informe diagnostica la situació actual i aprofundeix en els actors i actius principals de les activitats relacionades amb l'alimentació. Com a tret diferencial, aquest estudi no només especifica les característiques del sistema agroalimentari metropolità des del punt de vista econòmic, sinó que també ho fa des de l'ambiental, el territorial i el social.

Així mateix, després de donar una visió global d'aquest sistema i de caracteritzar-lo, l'informe ofereix diverses propostes d'actuació, com ara optimitzar l'espai agrícola, fer-lo més sostenible i accessible, transferir tecnologia a la indústria agroalimentària, conscienciar sobre el malbaratament o recolzar el petit comerç, entre altres actuacions.

A aquesta primera anàlisi està previst que se n'hi afegeixin d'altres per conèixer amb més detall els aspectes ambientals i socials relacionats amb les tasques de producció, transformació, comercialització i consum alimentari. L'objectiu d'aquests treballs és generar la informació necessària per impulsar, d'acord amb tots els agents del territori, una política alimentària que garanteixi la resiliència del sistema alimentari metropolità.

Documentos relacionados
Estudios relacionados