Tenim Drets, Teixim Llibertats

| Tema: Cooperación internacional

Acte final de la 2a edició del programa sobre els drets de les persones refugiades


Des del gener, més de 1200 habitants de 10 municipis metropolitans han participat en els 80 tallers i activitats per reflexionar sobre els drets de les persones refugiades

Malgrat la pluja, més de 250 persones han participat en aquest acte, que s'ha hagut de re-formular lleugerament a causa de la meteorologia, dissabte 5 de maig, s'ha celebrat l'acte de cloenda de la segona edició del programa "Tenim Drets, Teixim Llibertats" a la Platja de la Nova Icària de Barcelona sota el lema "la nostra veu, el nostre compromís".

Aquest esdeveniment reivindicatiu i lúdic ha posat en rellevància la feina feta durant aquests mesos amb grups i associacions locals, els quals han explicat l'experiència i els aprenentatges dels tallers. Els assistents també han pogut escoltar el testimoni vivencial d'una persona refugiada, gaudir d'una performance col·lectiva (amb participació dels 10 municipis implicats) i ballar al ritme d'una actuació musical de cloenda a càrrec dels sis grups de percussió de Molins de Rei.

Fomentar la consciencia crítica i el compromís social des del món local vers els drets humans és l'objectiu final d'aquest programa, que forma part de l'Educació per a la Ciutadania Global del Pla de Cooperació. En aquest sentit, la voluntat de l'AMB és treballar de manera conjunta i coordinada amb els municipis més petits de la metròpolis Barcelona.

L'esdeveniment ha comptat amb la presència d'Alfred Bosch, vicepresident de l'Àrea Internacional i Cooperació de l'AMB, Maria Peix, cap de Cooperació AMB, Ferran Puig, alcalde de Torrelles de Llobregat, en representació dels deu municipis participants en aquesta segona edició; i diferents representants polítics dels 10 municipis metropolitans implicats (Begues, Cervelló, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, El Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat).

Txell Feixas, periodista corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Beirut, ha donat un missatge posant en valor l'eix central del programa Tenim drets, Teixim Llibertats:

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Platja de la Nova Icària