Reunió de la xarxa EMA

| Tema: Relaciones internacionales

Debat sobre el paper de les metròpolis en els fons europeus de recuperació

Imatge de la reunió virtual

El passat 14 de juny, 19 metròpolis europees de la xarxa European Metropolitan Authorities (EMA) de 10 països es van reunir virtualment per debatre sobre la participació de les metròpolis en la implementació dels Fons de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea. Els participants polítics van reivindicar la importància de les metròpolis en la selecció de projectes i en la implementació d'accions en l'àmbit supralocal per impulsar la recuperació del territori i lamenten el baix nivell d'implicació de la majoria de les àrees metropolitanes en la redacció del Plans nacionals de recuperació i resiliència.

Ernest Maragall, vicepresident de l'Àrea de Relacions Internacionals i Cooperació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va obrir el debat explicant els projectes proposats per l'AMB per impulsar la transformació del territori metropolità per un total de 2.717 M€.

Durant la reunió també es va presentar l'esborrany de les conclusions polítiques del projecte ESPON METRO sobre el paper de les àrees metropolitanes en la política de cohesió com a exemple de la cooperació duta a terme en el marc de la xarxa EMA.

Els participants van acordar remarcar davant de les institucions de la Unió Europea, en particular de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Comitè de les Regions, la manca d'implicació de les àrees metropolitanes en la preparació i implementació de la recuperació i plans nacionals de resiliència. També es continuarà l'intercanvi d'informació i debat durant la propera reunió política de l'EMA que tindrà lloc a Porto els propers 11 i 12 de novembre.

Les àrees metropolitanes participants a la reunió política van ser: Bratislava, Budapest, Dublín, Katowice, Hèlsinki, Cracòvia, Lió, París, Florència, Milà, Roma, Torí, Venècia, Porto, Toulouse, Varsòvia, Breslau, Barcelona i el districte de Derry i Strabane (regió d'Irlanda del Nord). 

Documentos relacionados